Sağlık-Sen, divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi

Sağlık-Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı Divan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen, divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi

Sağlık-Sen, divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi

Sağlık-Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı Divan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

18 Ocak 2020 Cumartesi 16:53

Saffron Hotel’de düzenlenen toplantıya, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci ve sağlıkçılar katıldı.

Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, “Emeğin ve alın terinin hakkını arıyoruz.” Dedi.

Demirci; “Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak kurulduğu günden itibaren emeğin ve alın terinin hakkını arayarak her zaman güçlü Türkiye üzerinin peşinden koştuk. 2010 yılında 1800 üye sayısıyla aldığımız sendikamızı her yıl üye sayısını arttırarak 5 binden fazla üye sayısına ulaştırdık ve Türkiye’nin en başarılı şubelerinden biri olduk. Bizler sokak sendikacılığı yerine hak arama mücadelemizde eğilmeden duruşumuz, milli ve manevi değerlere bağlılığımız ile bugünlere gelmeyi başardık.” Diye konuştu.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir de yaptığı konuşmada; “Ak Parti siyasetinin total amacı var. Milletinin her geçen gün daha iyi yaşaması, her geçen gün daha iyi bir geleceğe sahip olması bunun içinde sağlıkçılarda var, başkaları da var. Milletin tüm unsuru var bunun içinde. Sizin beklentileriniz bizim hayallerimiz, bizim amaçlarımız gerçekleştirmek istediğimiz şeyler.” Şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da hak arama girişimleriyle ilgili bilgiler verdi.

Durmuş şunları kaydetti;

“Yola çıkarken şunu söyledik ya işinizin en iyi bileni olacaksınız ya da işinizi en iyi bilenle çalışacaksınız. Sendika olarak biz toplu sözleşme öncesi gerekli bütün çalışmalarımızı yaptık. Taleplerimizin sayısını azalttık ama kapsamını genişlettik. İyi bir ekip kurduk, kurmuş olduğumuz bu ekiple her bir talep üzerinde saatlerce müzakere ettik. Yüzlerce talebi 13 talebe indirerek toplu sözleşme masasına gittik. Bizim tavrımız şu olmuştur. Eğer biz sendika olarak bir hak alacaksak bu alacak olduğumuz hak bütün çalışanlarımızı, bütün üyelerimizi bildiren bir hak olmalıdır dedik. Ve onun için talebimizin ilk başına döner sermayeyi koyduk. Döner sermayede ki adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını, sağlık çalışanlarının emeğinin ve alın terinin karşılığı olan ücreti alması noktasında olmazsa olmazımız dedik. Eğer bu madde çözülürse ikinci maddeyi oturur çözeriz eğer çözülmez burada bir adım atmazsak diğerlerini konuşmanın burada bir anlamı yok dedik. İkinci olarak üyelerimizin razı gelmeyeceği rakamın altına imza atmayacağız dedik. Üçüncü olarak her bir hizmet kolunda çözülebilecek maddeler yani sahaya çıktığımızda şu şu sorunları çözdük diyebileceğimiz 4-5 tane madde olsun dedik. Bu noktalarda anlaşırsak imzalayacağımızı baştan söyledik. Ve dediğimiz noktaya gelmeyince de imzalamadık.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326