Asgari ücret zammı belli oldu!

Büyük bir merakla beklenilen asgari ücret zammı 2020 belli oldu ve net 2 bin 324 TL olarak açıklandı.

Asgari ücret zammı belli oldu!

Asgari ücret zammı belli oldu!

Büyük bir merakla beklenilen asgari ücret zammı 2020 belli oldu ve net 2 bin 324 TL olarak açıklandı.

26 Aralık 2019 Perşembe 17:25

Asgari Ücret Belirleme Komisyon'u ilk görüşmeyi 2 Aralık, üçüncü görüşmesini ise 17 Aralık tarihinde yapmıştı. Son toplantıda AGİ ve asgari ücret zammı hakkında TÜİK tarafından ilk rakamlar telaffuz edilmişti. Merakla beklenilen ve saat 14.00'te başlayan toplantı sona erdi. Akabinde, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından asgari ücret rakamı açıklandı. Bugüne kadar gerçekleşen görüşmelerde, işverenler sendikası ile işçi sendikaları arasında AGİ dahil, rakam farklılıkları bulunuyordu.

En kritik günde, gerek görüşmeleri, gerekse AGİ ve asgari ücret zam oranı son dakika haberlerini yakından takip eden vatandaşların konuya yönelik en üst seviyeye ulaştı. Bu bağlamda, '2020 Asgari ücret zam oranı belli oldu mu, açıklandı mı?' sorusunun yanıtını oldukça merak ediyordu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun saat 14.00'teki kritik toplantısı sona erdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalarından notlar;

* Asgari ücret tespit komisyonumuzun ton son toplantısına hoşgeldiniz diyorum. Toplantımızın tüm çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret tespit çalışmaları beşer üyeyle temsil edildiği 15 üyeden oluşan bağımsız bir komisyon tarafından yapılmaktadır. Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık'ta yine bu salonda yapmıştı.

* Ben komisyon çalışmalarına sundukları değerli katkılardan dolayı Türk İş'e TİSK'e ve tüm kamu temsilcilerimize teşekkür etmek isterim. Biz her daim çalışmalarımızı istişare yoluyla, tüm tarafların görüşlerini göz önünde bulundurarak yürütmeyi önemsiyoruz. Sosyal adaleti pekiştirmeyi, işçilerimizi ve işverenleri birlikte korumayı, kayıtlı istihdamı artırarak çalışanlarımızın sosyal güvencesini sağlamayı, kaynaklarımızı da daha etkin kullanarak sürdürülebilir kalkınmayı temel önceliğimiz olarak görmekteyiz.

* 2002 yılında net 184 lirayı, 2019'da 2 bin 20 liraya yükseltmiş olduk. Reel olarak yüzde 142 artık sağlamıştık. Asgari ücreti konuşurken bizim hükümet olarak aldığımız her politikada herkese ulaşmayı da hedeflemekteyiz.

ASGARİ ÜCRET 2020 ZAMMI NE KADAR OLDU?

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamı açıklandı. Selçuk tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret brüt 2 bin 943 TL, net 2324 TL.

Anahtar Kelimeler:
ZamAsgari ücretBelli Oldu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326