Emeklilere bayram ikramiyesi ve zam müjdesi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği son dakika emekliye zam haberi geldi. Başbakan Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada emekliye müjdeli haberi verdi.

Emeklilere bayram ikramiyesi ve zam müjdesi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilere bayram ikramiyesi ve zam müjdesi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği son dakika emekliye zam haberi geldi. Başbakan Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada emekliye müjdeli haberi verdi.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 14:20

Meclis’e taşınan 100 milyar liralık dev paket ile hem devlet hem de vatandaş kazanacak. Emekliler, yılda 2 sefer ikramiye alacaklar. Yapılan iyileştirme ve ikramiyeler sadece emekli ile kalmayıp öğrenciden, konut sahiplerine, yetimlerden dullara her kesimi kapsıyor. Özellikle emekliye yapılacak ikramiyelerde haciz ve kesinti olmayacak. Özellikle emekliye yapılacak ilk ikramiye zammının tarihi belli oldu. İşte emekliye yapılacak zamlarla ilgili tüm detaylar…

Meclis'e taşınan 100 milyar liralık dev paket ile emekliden, öğrenciye, duldan, yetime her kesime müjdeli haber geldi. Bu paket sayesinde hem devlet, hem 81 milyon vatandaş kazanacak. Bu hafta mecliste görüşülmesi planlanın önerge yakın zamanda hayata geçirilecek. Özellikle hazırlanan bu paketin 100 milyar lirayı aşması planlanıyor. Günlerdir yapılan haberlerimizde beklenen ikramiye hayata geçti. Emekliler beklediği maaş artışını sağlayabildi. Yapılacak ikramiyeler sadece emekliyi kapsamıyor. Aynı zamanda gaziler ve şehit yakınları da artık yılda iki kez ikramiye alabilecekler.

YAŞLIYA MÜJDE!

65 yaşını doldurmuş yaşlılara ödenen aylık maaş tutarı iki kat arttılırıyor. Daha önce memur aylık katsayısı ile çarpılan 2.332 gösterge rakamı yerine 4.387 ile çarpılarak bulunacak rakam tutarında aylık bağlanacak. Halen yaşlılara aylık 265,79, 3 aylık da 797,38 lira ödeniyor. Aylık tutar 500 liraya, 3 aylık tutar da bin 500 liraya yükselecek.

SGDP SİLİNİYOR

Emekli olduktan sonra vergi mükellefiyeti tesis ettirerek çalışmaya devam edenler, ödemeleri gereken Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borçlarını ödemeyecek. Bu kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan Sosyal Güvenlik Destek Primi borçları ve bu borca bağlı gecikme cezası, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar terkin edilecek.

YAPILANDIRMA VAR

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla veya yersiz ödendiği tespit edilen emekli aylıklarıyla ilgili alacaklar da yapılandırılacak. Belirtilen şartlarda yapılan ödemeyle bu borçlara uygulanan kanuni faizin tahsilinden vazgeçilecek. Tasarıyla, iş kazası, meslek hastalıkları gibi nedenlerle SGK'nın işverene rücu edilen alacakları yeniden yapılandırılıyor.

Bu hafta Meclis'te görüşülecek olan borç yapılandırması ve sosyal reform paketinin ekonomik büyüklüğünün 100 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilmek suretiyle, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326