Kahramanmaraş’tan Avrupa'ya ambalaj ihraç ediyorlar

Kahramanmaraş’ta kurduğu ambalaj üretim tesis ile Avrupa'ya ihracat yapan Aday Ambalaj, 1,8 milim kalınlığındaki kağıt bant üretimiyle’de Türkiye’de bir ilke imza attı.

Kahramanmaraş’tan Avrupa'ya ambalaj ihraç ediyorlar

Kahramanmaraş’tan Avrupa'ya ambalaj ihraç ediyorlar

Kahramanmaraş’ta kurduğu ambalaj üretim tesis ile Avrupa'ya ihracat yapan Aday Ambalaj, 1,8 milim kalınlığındaki kağıt bant üretimiyle’de Türkiye’de bir ilke imza attı.

25 Eylül 2020 Cuma 14:25

Aylık 100 ton üretim kapasitesiyle kısa sürede Türkiye pazarının yüzde 70’ine hakim olan firma, Almanya’da da kurduğu ürün tedarik zinciri ile ülke genelindeki Türk marketlerinin tamamına Kahramanmaraş’ta üretilen ambalaj ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.

Slaj, endüstriyel ve gıda streci üretimiyle kısa sürede önemli başarılara imza atan firma Kahramanmaraş bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri KTM 2020 Fuarına da katıldı.

Şirketin kuruluşu, misyonu ve vizyonuyla ilgili bilgi veren Aday Ambalaj şirket sahibi Özkan Kaya, sektördeki açığı kapatmak adına yola çıktıklarını belirtti.

İş Kahramanmaraş piyasasına girerek başladıklarını ifade eden Kaya; “Kahramanmaraş’ta ambalaj ürünleri üretiminde bir açık vardı. Bizde bu açıktan yola çıkarak streç üretimiyle başladık. Ayda yaklaşık 100 ton üretim kapasitemiz var. Ayrıca üzerinde markaları basılı bulunan, baskılı koli bandı üretimimiz var. Biz 1.8 milim kalınlığındaki kağıt bantını üstüne baskı yapabiliyoruz. Bu yönümüzle Türkiye’de ilk ve tekiz.” Dedi.

AVRUPA’YA İHRACAT YAPIYORUZ

Firma olarak AR-GE’ye önem verdiklerini kaydeden Kaya, “Yaptığımız yatırım ve AR-GE ile Türkiye genelinde piyasanın yüzde 70’ine, Kahramanmaraş’ta ise yüzde 10’una sahibiz.

Almanya’da mağaza açarak satışa başladık. Almanya’da Türk marketlerinin tamamına ürün tedarik ediyoruz. Önceliğimiz Avrupa pazarına hakim olmak. Fransa, Belçika ve İtalya’ya ihracat yapıyoruz.

Hedefimizde Türkiye ve dünya’da ambalaj üzerine yapılmayan ne varsa hepsini yapmaya niyet ettik. Bu nedenle şirket bünyesinde AR-GE ekibi kurduk.” Diye konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE MASKE ÜRETTİK

Pandemi’nin ilk döneminde maske üretimi de yaptıklarını ifade eden Kaya şunları söyledi;

“Pandemi döneminde ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle 2,5 milyon maske üretimi yaptık. Bunu da piyasa fırsatçılarına imkan vermemek için yaptık ve 7,5 liradan satılan maskeleri biz 2,5 liradan millete ulaştırdık.”

Son Güncelleme: 25.09.2020 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326