Atom Karınca, Dulkadiroğlu’ndaki Konut Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Dulkadiroğlu’nda yaşayan dar gelirli vatandaşların konut sorununun çözümü için harekete geçti.

Atom Karınca, Dulkadiroğlu’ndaki Konut Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

Atom Karınca, Dulkadiroğlu’ndaki Konut Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Dulkadiroğlu’nda yaşayan dar gelirli vatandaşların konut sorununun çözümü için harekete geçti.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 13:19

Tanıtımı yapılan 2017 yılından bugüne pek çok sorunla gündeme gelen Yenikent(Uydukent) projesinde, ev sahibi olmayı bekleyen hak sahiplerine konutların bir an önce sağlıklı koşullarda teslim edilmesi gerektiğini belirten Atom Karınca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Öztunç’un önergesi ve hemşerileri adına yanıt beklediği sorular şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için 2017 de yapımına başladığı Yenikent (Uydukent) projesini 3 yıl içerisinde bitireceğini ve konutları hak sahiplerine Haziran 2020’de teslim edeceğini söylemiştir. Ancak Dulkadiroğlu Belediyesi geçen süre zarfında bu sözünü yerine getirmemiştir. Dulkadiroğlu Belediyesi ile yapılan görüşmelerde 21 adet bloğun 2021 Haziran ayında teslim edileceği söylenmiş, ancak teslim edilmemiş, ardından 2021 Temmuz ayında 12 blok teslim sözü verilmiş, yine teslim edilmemiş, son olarak 2021 Ağustos ayı başında 2 blok teslim sözü verilmiş, bu sözde yerine getirilmemiştir. Belediye hak sahiplerini sürekli yerine getiremeyeceği sözlerle oyalamaktadır.

Buna istinaden;

Bu konutlar hak sahiplerine neden teslim edilmemektedir? Konutların tesliminin gecikmesinin sebepleri nedir?

Ana projede dairelerin 121 metrekare olduğu belirtilmiştir. Konutların metrekarelerinde herhangi bir değişiklik söz konusu mudur?

Konutların hak sahiplerine ne zaman teslim edilmesi düşünülmektedir? Bu konuda hak sahiplerine doğru bilgilendirilme neden yapılmamaktadır? Hak sahiplerini daha ne kadar oyalayacaksınız?

Belediye zamanında teslim edemediği konutlar için hak sahiplerinden ek ödeme talep edecek midir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326