Enfeksiyonlardan nasıl korunabiliriz?

Özel Sular Hayat Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya BÜYÜKDERELİ, çocuklarda enfeksiyonlardan korunmanın yollarını anlattı.

Enfeksiyonlardan nasıl korunabiliriz?

Enfeksiyonlardan nasıl korunabiliriz?

Özel Sular Hayat Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya BÜYÜKDERELİ, çocuklarda enfeksiyonlardan korunmanın yollarını anlattı.

26 Mart 2020 Perşembe 12:02

Büyükdereli, bahar ayları olması nedeni ile alerji döneminde olduğumuzu tüm hastalarımıza hatırlatalım pek çok öksürük burun tıkanıklığı ve hırıltı vakasının aslında sezonu nedeni ile yaşandığını ve her vakanın kaygı duyacak enfeksiyonlar olmadığını hatırlatıyorum viral enfeksiyonlar da bu dönemde çok sıktır viral enfeksiyonlardan korunma genellikle kişisel önlemlerle gerçekleşir el yıkama genel hijyen koşullarına dikkat etme hapşırır aksırırken ağzımızı uygun şekilde kapatma hastalığı olduğunu bildiğimiz insanlardan eğer biz enfekteysek uzak durma veya bizde bir hastalık varsa hastalığın yoğun olacağını düşündüğümüz yerlerden uzak durma şeklinde bazı önleyici tedbirler almakta fayda vardır.

Her zaman virüsler bizimle beraber bu dünyada insanoğlu var olduğundan bu yana belki daha eski dönemlerden bu yana varlar zaten dönem, dönem de bizleri hastalandırmaktalar genel önlemlere dikkat etmenin yeterli olacağını düşünüyorum.

Yangına körükle gitmemek lazım

Büyükdereli, Yangına körükle gitmemek lazım sadece bahar aylarında biliyorsunuz alerji nezleyle beraber özellikle bronşit oluyor hırıltı boğulur tarzda öksürük bunu tetikleyenlerden bir tanesi sigaradır ailelere özellikle sigaradan uzak durmalarını öneriyorum ev içini bol, bol havalandırmalarını ve kalabalık yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum.

Beslenme önemli

Beslenme önemli özellikle yaş sebze meyve tüketimi bu işte koruyucudur insan aslında dengeli beslendiğinde pek çok hastalıktan korunur yani bunun belli bir oranı karbonhitrat dediğimiz doğal şekerler bir kısmı proteinler bir kısmı da C vitamini içerikli yiyecekler özellikle antioksidan dediğimiz gruplardır bunlar sezon meyveleri ve sebzeleridir yani bunlardan bol, bol tüketmek lazım bu gün güncel yaşam da çocuklarımız genellikle hazır paketli ürünlere meyil etmekteler bunların içinde pek çok katkı maddesi var özellikle soya ile güçlendirilmiş tatlardır bunlar cipsler, çikolatalar, veya doğal olmayan şekerler gibi bunlar hem alerjiyi tetiklemekte hem imün sistemini biraz zayıflatmakta hem büyüme gelişmeyi negatif şekilde etkilemektedir.

Bahar aylarında alerjinin artmasıyla beraber mide problemleri de artar

Ayrıca alerjik tiplerde özellikle mide reflüsü dediğimiz ağızda acı su gelmesi karnında ağrı ekşime iştahsızlık karın ağrısı gibi problemlerle giden ve aynı zamanda bronşiti tetikleyen durum vardır bahar aylarında alerjinin artmasıyla beraber mide problemleri de artar özellikle abur cubur dediğimiz çocukların çok sevdiği yiyecekler bu sorunu da tetiklerler hem mide içeriği ağzına doğru bir miktar kaçtığı için çocukların hem dışarıdan gelen alerjenlerle hem mevsimin getirdiği virüslerle hem de yabancı madde diyeceğimiz organik olmayan yiyeceklerin katkı maddelerinin desteği ile tekrarlayan bronşit atakları yaşaya bilirler beslenmeye dikkat etmek lazım belli bir oranda spor yapmak lazım haftanın birkaç gününde zamanımızı spora ayırmak gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326