Şaban Uçar, hizmet seferberliği başlattı

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz günlerde yapılan Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerinde, eski başkan Mehmet Demir'in 18 yıllık görev süresini sona erdirerek oda başkanlığına seçilen Şaban Uçar, hizmet seferberliği başlattı.

Şaban Uçar, hizmet seferberliği başlattı

Şaban Uçar, hizmet seferberliği başlattı

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz günlerde yapılan Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerinde, eski başkan Mehmet Demir'in 18 yıllık görev süresini sona erdirerek oda başkanlığına seçilen Şaban Uçar, hizmet seferberliği başlattı.

23 Ocak 2018 Salı 13:35

Bu kapsamda, esnafa teşekkür turuna çıkan Uçar, Şubat ayında kadın kuaförlerle bir araya gelerek sektörde yaşanan sorunları konuşacak.

Kahramanmaraş'ta, 210'u kadın, 400'ü erkek toplam 610 kuaför esnafın olduğu bilgisini veren Şaban Uçar, ayrıca 200'e yakında kaçak çalışan iş yerinin olduğunu belirtti.

Bu iş yerlerine ruhsat alarak, odaya kayıt yapacaklarını söyleyen Uçar; "Seçimleri bitti, bu aşamadan sonra herkese eşit mesafede hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Meslektaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. 13 Şubat akşamı bayan kuaför arkadaşlarımızla Hünkar Düğün Salonunda gece düzenleyeceğiz. Kokteyl şeklinde bir teşekkür gecesi olacak. Burada hem mesleğimizin eksikliklerini tartışacağız hem de arkadaşlarımızla daha yakından tanışma fırsatı bulacağız." dedi.

KAÇAK ÇALIŞAN 200 İŞ YERİ VAR

Kentte hizmet veren esnaf sayısınada değinen Uçar; "Bu meslekte 208 tane bayan kuaför arkadaşımız var, 400 civarında da erkek berber var. Ayrıca 200'e yakın kaçak çalışan var. Bunlardan bazılarının Maliye kaydı da yok, biz bu insanlara odamıza kazandırmak istiyoruz, bunun için çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

ERKEK KUAFÖRLERE TATİL GÜNÜ GELİYOR

Erkek kuaförler için tatil günü belirleyeceklerini de açıklayan Uçar şöyle konuştu;

"Salı günleri Kahramanmaraş'ta bayan kuaförlerin tatil günü. Erkek berberlerimiz de böyle bir uygulama yok. Bu arkadaşlarımızla bir araya gelip bu yönde, bir gün dinlenecekleri şekilde esnafımızla istişare ederek bu tatil gününü belirleyeceğiz. Ayrıca esnaflarımız için iletişim kanalları kurduk, bunu kısa sürede faaliyete geçirerek meslektaşlarımız arasında bilgi akışını sağlayacağız. Oda olarak mesleğinde kariyer yapmış öğreticileri şehrimize getireceğiz, meslektaşlarımıza eğitim vermeleri için."

Esnaflara model noktasında eğitimler düzenlenceği bilgisini de aktaran Uçar; "Berber arkadaşlarımız eğitim alabilmek için şehir dışına çıkıyor. Çıraklık Eğitim Merkezi'ne giden erkek ve kadın arkadaşlarımız var. Kapasiteli bir Usta'nın yetişebilmesi için 5 ile 6 yıl gerek. Biz eli makas tutmaya başlayan bu arkadaşları alıp Kahramanmaraş'taki çeşitli köy okullarında çocukları traş etmelerini sağlayacağız. Böylece meslektaşlarımızın hem pratikleri gelişmiş olacak hem de kırsal bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet etmiş olacağız. Bu projelerin ilk adımı seçimi kazanmaktı. Çok şükür seçimi kazandık, şimdi de; esnafın odasına güvenini kazanacağız." açıklamasını yaptı. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 23.01.2018 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326