BLC group’tan döngüsel ekonomiye katkı

Türkiye’de Oeko-Tex Made in Green sertifikasına sahip iki şirketten biri olan BLC Group, portföylerindeki ürünlerini çevreci ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üreterek döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

BLC group’tan döngüsel ekonomiye katkı

BLC group’tan döngüsel ekonomiye katkı

Türkiye’de Oeko-Tex Made in Green sertifikasına sahip iki şirketten biri olan BLC Group, portföylerindeki ürünlerini çevreci ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üreterek döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

09 Nisan 2021 Cuma 10:03

Kahramanmaraş'ta kurulan BLC Group, son yıllarda atık yönetimi ve geri dönüşüm alanlarında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor.

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, son yıllarda atık yönetimi ve geri dönüşüme, dolayısıyla döngüsel ekonomiye önemli yatırım yaptıklarını belirterek “Yeşil Mutabakata hazırlık çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Üstelik bu çok uzun zamandır üzerinden durduğumuz ve BLC Group olarak çok önem verdiğimiz bir konu. Ürünlerimizi daha çevreci, daha ekolojik ve geri dönüşüme uygun yaklaşımla hazırlamanın yanı sıra doğal gaz çevrim santrali, temiz enerji kullanımı ve şirket araçlarının bu sisteme göre güncellemesine kadar birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

GAZİANTEP TEKNOPARK’LA İŞ BİRLİĞİ

Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomiye dair Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Gaziantep Teknopark) ile bir anlaşma imzaladıklarını söyleyen Balcıoğlu, “Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha da ileri seviyelere taşıyacağız. Geri dönüşüm alanındaki çalışma ve yatırımlarımızı katlayarak artıracağız. Bu uygulamalar tüm işletmelerimizde hakim olacak” diye konuştu.

OEKO-TEX MADE İN GREEN SERTİFİKASI VAR

BLC Group, portföylerindeki ürünlerini çevreci ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeye yıllar önce başladı. Bu sayede dünya modasına yön veren markalar tarafından da uzun zamandır siparişler alıyor ve çözüm ortaklığını sürdürüyor. Balcıoğlu, geri dönüştürülmüş elyaflardan ve atıklardan hazırladıkları koleksiyonlarının dünyaca ünlü markalar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Dünyaca ünlü bir moda markası ile geri dönüştürülmüş malzemelerden yaptıkları ürün gamı üzerine görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Balcıoğlu, “Türkiye’de Oeko-Tex Made in Green sertifikasına sahip iki şirketten biriyiz. Geri dönüşüm koleksiyonumuz marka tarafından çok beğenildi ve kendileriyle yakın temastayız. Karbon ayak izini silen ciddi proseslere sahibiz. Döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı ilke edindik” açıklamasında bulundu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

Yenilenebilir enerji konusunda da yatırımları olan ve 2025’e kadar tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir enerjiden sağlamayı hedefleyen BLC Group yaptığı son yatırımla işletmedeki atık suyunun yüzde 75’ini tekrar kullanabilecek şekilde arıtıyor. Bu sistem, aynı zamanda atık deşarjlarını elimine ederek doğaya sıvı atık atılmamasını da sağlıyor. BLC Group, OekoTex Made in Green sertifikasının yanı sıra Global Organic Textile Standard (GOTS), Global Recycled Standard (GRS), Organic Content Standard (OCS), Recycled Content Standard (RCS), Higg Index, OekoTex STeP ve Zero Disposal of Hazardous Chemicals (ZDHC) sertifikalarına sahip.

 

Son Güncelleme: 09.04.2021 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326