Faizsiz 100 Bin TL Kredi Fırsatı

Ekonomi reformu üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda yeni reform paketi açıklandı. Buna göre esnaflara verilmesi planlanan kredinin detayları da ortaya çıktı.

Faizsiz 100 Bin TL Kredi Fırsatı

Faizsiz 100 Bin TL Kredi Fırsatı

Ekonomi reformu üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda yeni reform paketi açıklandı. Buna göre esnaflara verilmesi planlanan kredinin detayları da ortaya çıktı.

28 Haziran 2021 Pazartesi 11:25

Bazı şartlara göre verilecek olan kredi ekonomik reform paketinden sonra duyuruldu. Buna göre istenen şartları sağlayan herkes krediden faydalanabilecek.

6 ay boyunca geri ödemesiz olarak verilen kredinin 24 aylık vade ile verileceği belirtilirken, kredinin miktarı ise 100 bin TL olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geride kalan aylarda yaptığı açıklama ile yeni ekonomi reform paketini duyurmuştu. Bu paket ile esnafa güzel haberler verildi.

Esnafların yaşadıkları ekonomik zorluklar göz önüne alınarak hazırlanan bu kredinin faizsiz verileceği açıklanırken, desteğin Kredi Garanti Fonu’ndan sağlanacağı ifade edildi.

Bu krediden kimlerin faydalanabileceği merak konusu olurken, küçük ölçekli işletmelerin faydalanabilecekleri belirtildi. Bu firmalar bir kişilik istihdam sağlamaları halinde 100 bin TL’lik krediden faydalanabileceklerdir. Bun bağlı olarak en fazla 5 istihdama toplam 500 bin TL kredi verilecek.

24 ay vade şansı ve 6 ay geri ödemesiz olarak verileceği belirtilen kredi için faizlerin büyük bir bölümü sigorta primlerinden karşılanabilecektir. İstihdam edilen kişilerce alınan bu 100 bin TL’lik kredi için istihdam edilen kişinin sigorta primleri firma tarafından verilmeyeceği belirtilirken, bu şekilde faizsiz kredi olarak 100 bin TL alınmış olacak. Bu kredinin Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilmesi beklenirken, buna dair ilerleyen günlerde bazı detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Bankaların belirlenmesi ve kredinin duyurulması ile birlikte başvuruların nasıl yapılacağı da beraberinde açıklanacaktır.

Son Güncelleme: 28.06.2021 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326