KDV zammı geliyor!

Bu ay başından itibaren onlarca mal ve hizmetteki KDV indirimi sona ererken yüzde 7 ve yüzde 10'luk KDV zammı geliyor.

KDV zammı geliyor!

KDV zammı geliyor!

Bu ay başından itibaren onlarca mal ve hizmetteki KDV indirimi sona ererken yüzde 7 ve yüzde 10'luk KDV zammı geliyor.

04 Ekim 2021 Pazartesi 11:19

Pandemide yaşanan fiyat artışlarını durdurmak için hükümetin başlattığı bazı mal ve hizmetleri ucuzlatmak amacıyla geçen yılın temmuz ayından bu yana devam eden indirimli KDV uygulaması 30 Eylül'de sona erdi.

İş dünyasından gelen 'zam yağar' uyarılarını dikkate almayan hükümet, vatandaşların kullandığı bir çok mal ve hizmetteki yüzde 1'lik KDV yüzde 8'e, yüzde 8'lik KDV oranı da yüzde 18'e çıkardı.

1 Ekim itibarıyla KDV'deki artış nedeniyle berber, kuaför, terzi, düğün ve nikah salonları, beyaz eşya tamiri, televizyon ve bilgisayar tamiri, oto tamiri, sinema, tiyatro, otobüs biletleri, kahvehane, kebapçı, otel ve pansiyon ücretlerine zam yağacak.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre 30 Eylül'de sona eren KDV indirimi nedeniyle 1 Ekim'den itibaren KDV yükü 8 ila 10 puan birden artan bu ürünlere yükselen KDV oranında zam gelmesi bekleniyor. KDV'yi nihai tüketici, yani mal ve hizmeti satın alan halk ödediği için zammın faturası da halka çıkacak.

BU SEKTÖRLERE YÜZDE 10 KDV ZAMMI GELECEK

Uygulamanın devreye girmesiyle birlikte yolcu taşıma biletleri, yeme içme hizmetleri, berber, kuaför ve güzellik salonları, Cep telefonu, bilgisayar, saat bakım onarımı, motosiklet ve oto tamirinde KDV oranı yüzde 18 oldu. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ve beyaz eşya tamiri, kombi, şofben bakım ve onarımı, sıhhi tesisat, boya badana işleri, düğün salonları, süs bitkileri ile çiçek teslimlerinde de KDV yüzde 18'e yükseldi.

BU SEKTÖRLERE DE YÜZDE 7 ZAM GELECEK

1 Ekim tarihinden itibaren ise sinema, tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, paket yemek servisleri, lokanta, ve kebapçıdaki yiyecek ve içeceklerde KDV yüzde 8'e çıktı ve bu ürünler yüzde 7 oranında zamlanacak.

HÜKÜMET ZAM UYARISINI DİNLEMEDİLER

Pandemide artan fiyatları önlemek için uygulamaya alınan KDV indirimi 30 Eylül 2021'e kadar uzatılmıştı. 1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla yüzde 1'lik KDV oranları otomatik olarak yüzde 8'e, yüzde 8 olan KDV oranları da yüzde 18'e çıkmış oldu. TÜRMOB, KDV indirimin uzatılmadığını üyelerine bildirirken İTO da KDV artışının enflasyona yol açacağı uyarısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
KDV Zammı Geliyor!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326