Cumhuriyet Lokantası, 95 yıldır kentte adeta şifa dağıtıyor

Kahramanmaraş’ta, ilikli kemik suyu ile yaptığı birbirinden lezzetli çorbalarla nam salan tarihi Cumhuriyet Lokantası, 95 yıldır kentte adeta şifa dağıtıyor.

Cumhuriyet Lokantası, 95 yıldır kentte adeta şifa dağıtıyor

Cumhuriyet Lokantası, 95 yıldır kentte adeta şifa dağıtıyor

Kahramanmaraş’ta, ilikli kemik suyu ile yaptığı birbirinden lezzetli çorbalarla nam salan tarihi Cumhuriyet Lokantası, 95 yıldır kentte adeta şifa dağıtıyor.

12 Kasım 2018 Pazartesi 11:13

Kahramanmaraş’ta, 1923’ten bugüne ‘çorba iç şifa bul’ sloganı ile hizmet sektöründe çıkmış olduğu yola 2. Kuşak yöneticisi Zafer Ayranpınar ile devam eden tarihi lokanta, özellikle kış aylarında grip ve nezleye yakalanmak istemeyenlerin uğrak noktası oldu.

Lokanta işletmecisi Zafer Ayranpınar, lokantaya gelen müşterilerin ‘Zafer usta şifa ver’ diyerek çorba siparişi verdiğini belirtiyor.

Sarımsak, taze sıkılmış liman suyu, pul biber, nane ve ilikli kemik suyu karışımı ile yaptıkları çorba çeşitlerinin bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun direncini artırdığını söyleyen tecrübeli usta; “Mevsim kış mevsimi. Müşterilerimiz geliyor bize ‘Zafer usta şifa ver’ diyerek çorba istiyor. Bizim ekşili ve paça çorbamızda sarımsak var, taze sıkılmış liman suyu var, pul biber ve nane karışımı ve ilikli kemik suyu ile servis ediyoruz. Haliyle çorbamızı içenler rahatladığını söylüyor.” diye konuştu.

“ÖNCE LOKANTAYA SONRA HASTANEYE”

Soğuk algınlığı geçiren hastaların hastaneye gitmeden lokantaya uğradıklarını katrana Zafer Ayranpınar;

“Kışın gelmesiyle çorba satışlarımızda artış var. Girip, nezle ve soğuk algınlığı olan müşterilerimiz hastaneye gitmeden lokantamızı uğrayıp çorba içiyor. Doktorların tavsiyesi de hastalar çorba içilmesi yönünde. Hastanelere paket paket çorba gidiyor.” dedi.

Çorba çeşidi artırmayı planladıklarını belirten Ayranpınar, Kahramanmaraş’ın unutulan pıtpıt lepesi çorbasını yakın bir zamanda menülerine ekleyeceklerini ifade etti.

Ayranpınar şöyle konuştu:

“Çorba çeşidimizi artırmayı düşünüyoruz. Maraşı’mızın eski dönemde pıtpıt lepesi diye çorbası vardı. İçeriğinde tahıl var, dövme var. Bu çorbayı gün yüzüne çıkartıp menümüze ekleyeceğiz.

Ayrıca yemek çeşitlerimizde kebap, ızgara, mumbar, içli köfte gibi birçok yöresel çeşidimiz var. 95 yıldan günümüze gemlemezin sırrı kaliteden ödün vermememiz. Kıymetli halkımız, hastalanmadan gelsinler lokantamızda ilk ve kemik suyu ile yapılan çorbamızdan mutlaka tatsınlar.” (Muttalip Akkuş) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 5 yıl önce

lokantanızın nereden olduğunu yazmamışsınız ki millet gelsin

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326