Göksun Hayvan Borsasında Bayram Bereketi Yaşanıyor

Göksun Belediyesi tarafından 26 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 2015 yılında Türkiye’nin 14. Hayvan Borsası olarak hizmete açılan Göksun Hayvan Borsasında Kurban Bayramı bereketi yaşanıyor.

Göksun Hayvan Borsasında Bayram Bereketi Yaşanıyor

Göksun Hayvan Borsasında Bayram Bereketi Yaşanıyor

Göksun Belediyesi tarafından 26 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 2015 yılında Türkiye’nin 14. Hayvan Borsası olarak hizmete açılan Göksun Hayvan Borsasında Kurban Bayramı bereketi yaşanıyor.

08 Ağustos 2019 Perşembe 17:09

Küçükbaş hayvanların 1.200 ile 1.900 Türk Lirası, büyükbaş hayvanların ise 7 bin ile 14 bin Türk Lirası arasında değişen fiyatlarla boy gösterdiği Göksun Hayvan Borsasında, hayvan satıcıları ile kurbanlık telaşına düşen vatandaşlar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanıyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kurban Bayramı hareketliliğinin yaşandığı Hayvan Borsası’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir tesisi ilçeye kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

 “Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bugün hayvan borsamızı ziyaret ederek esnafımızın ve vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerini görme ve borsanın nabzını tutma fırsatı yakaladık. 2015 yılında Türkiye’nin 14’üncü Hayvan Borsası olarak hizmete açtığımız borsamıza ilçe halkımızın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizi oldukça memnun etti. Diğer yandan ilçe ekonomisine önemi katkılar sağlayan bir tesisi ilçeye kazandırmış olmanın da mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. 7 bin metrekare kapalı alan, 10 bin metrekare otopark ile 9 bin metrekare sosyal alan olmak üzere toplam 26 bin metrekare alan sahip Hayvan Borsamız, 432 büyükbaş ve 3 bin 550 küçükbaş hayvan kapasitesiyle de bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri konumunda. Borsamızda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için 60 adet kapalı, 52 adet açık olmak üzere toplam 110 adet padok hizmet veriyoruz. Bu gün itibari ile bu padoklarımızın yüzde 70’i bayrama kadar kiralanmış, kalan kısım ise günü birlik hayvan getiren üreticilerimiz tarafından kullanılmaktadır.”

- Sosyal Alanlar ve Veteriner Hekim Vatandaşın Hizmetinde

Hayvan Borsasının, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak özelliklere sahip olduğunu ifade den Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle büyük ve kapsamlı bir borsayı hizmete sunarken buranın asıl kullanıcısı olan vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını da unutmadık. Onların dinlenebileceği ve yeme içme faaliyetlerini yapabilecekleri nezih sosyal alanlar ve parklar oluşturduk. İbadetlerini rahat yapabilmeleri için mescit inşa ederek hizmete sunduk. Belediyemiz bünyesindeki veteriner hekimimiz sürekli olarak hayvan borsamızı takip etmekte ve vatandaşlarımızdan gelen taleplere anında cevap vermektedir.”

- Hayvan Borsası Kurban Kesimine Hazır

Vatandaşların hijyen standartlarına uygun olarak kurbanlarını kesmeleri içinde gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Başkan Aydın, “Hayvan Borsamız içinde aynı anda 40 kurban kesme ve yüzme kapasitesine sahip kesim yerimiz hazır. İlçe merkezinde, mahallelerde kirliliği ve hayvansal atıkları azaltmak için yaptığımız bu alan Kurban Bayramı’nda halkımızın hizmetinde olacaktır. Ayrıca bayramın birinci günü veteriner hekimimiz ile bayram süresince zabıta ekiplerimiz buradaki görevlerine devam edecekler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326