Sosyal Market İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Cansuyu Oldu

Göksun Belediyesi tarafından, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların günlük yaşamda ihtiyaç duydukları gıda, giyim ve temizlik ürünlerini karşılamak üzere kurulan sosyal market, Ramazan ayında ve bayram öncesinde vatandaşa can suyu oldu.

Sosyal Market İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Cansuyu Oldu

Sosyal Market İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Cansuyu Oldu

Göksun Belediyesi tarafından, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların günlük yaşamda ihtiyaç duydukları gıda, giyim ve temizlik ürünlerini karşılamak üzere kurulan sosyal market, Ramazan ayında ve bayram öncesinde vatandaşa can suyu oldu.

02 Haziran 2019 Pazar 00:05

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, sosyal market projesinin, daha önce belli dönemlerde sadece kamu kurumları eliyle yapılan yardımlara hayırseverlerin destekte bulunmasını teşvik etmek ve yılın tamamına yaymayı hedefleyen bir uygulama olduğunu söyledi.

Kısa sürede büyük beğeni toplayan ve veren elle alan elin birbirini görmeden yürütülen proje ile ramazan günlerinde gıda ile her yaş gurubundan vatandaşın bayramlık kıyafet ihtiyacını karşıladıklarını belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “Öncelikli olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, modern çağın niteliklerine yakışır şekilde destek olmak üzere hayata geçirdiğimiz Sosyal Market Projesi, sosyal dengeyi sağlayan bir terazi niteliğindedir. Vatandaşlarımızın günlük yaşamda ihtiyaç duydukları gıda, giyim ve temizlik ürünlerine insan onuruna yakışır şekilde, herhangi bir market veya mağazadan alışveriş yapar gibi ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu sistem, veren el ile alan elin birbirini görmeden gerçek ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir hizmet modelidir.”

-Sürdürülebilir Projelere Önem Veriyoruz

Göksun Belediyesi olarak her alanda planlayıp hayata geçirdikleri projelerin sürdürülebilir olmasına önem verdiklerine vurgu yapan Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

 “Bizim proje önemli olan proje yapmak değildir. Biz belediyeciliğin her alanında planlayıp hayata geçirdiğimiz projelerin sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Sosyal Market projesini de sosyal yardımların düzenli ve sürekli olmasını sağlamaya yönelik bir uygulamadır. Bu projenin sürdürülebilirliğinin en büyük destekçisi hayırsever vatandaşlarımızdır. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projenin başladığı ilk andan itibaren bu konuda bizi destekliyorlar. Yardım yamak isteyen tüm hayırsever vatandaşlarımızın, gıda, sıfır veya kullanılabilir durumda olan kıyafetleri ile temizlik ürünlerini bekliyoruz.”

-Açık ve Şeffaf Bir İşleyiş Sitemi Kurduk

Sosyal Market Projesinin öncelikli hedeflerinden birinin de toplumsal duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

 “Hayırseverlerin yapmış oldukları yardımların kimlere, ne şekilde ulaştırıldığıyla ilgili şüphelerini ortadan kaldıracak şekilde açık ve şeffaf bir işleyiş sitemi kurarak, zor ve meşakkatli bir yöntem olmasına rağmen toplumsal duyarlılığa bir yara vurulmaması için ürünleri tek tek numaralandırarak kaydediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Marketten aldıkları her bir ürünü de seri numarası ile kendi adlarına çıkış yapıyoruz. Bu da yaptığımız işin şeffaflığını ortaya koyuyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326