Suriyeliler bir ay içerisinde…

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, bir ay içerisinde Suriyelilere yönelik 2 göçmen sağlık merkezi açılacağını söyledi.

Suriyeliler bir ay içerisinde…

Suriyeliler bir ay içerisinde…

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, bir ay içerisinde Suriyelilere yönelik 2 göçmen sağlık merkezi açılacağını söyledi.

18 Ağustos 2017 Cuma 12:08

Halk Sağlığı Müdür Ahmet Yener, kurumuyla ilgili 5 yılık verileri kamuoyu ile paylaştı. 4 yılık süreçte 8 milyon 882 bin TL’lik bakım-onarım harcaması yaptıklarını söyleyen Yener; “Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Halkımızın yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları kazandırarak toplumdaki tüm bireylerin sağlığını geliştirmek; hatalı beslenme alışkanlıkları, obezite, sigara, ağız otu ve benzeri zararlı maddelerle mücadele konularında eğitimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Faaliyetine yeni başlayan Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Bu merkezlerde amacımız kişilerin kilolarının sadece fizyolojik değil psikolojik bir rahatsızlık olduğunun da farkına vardırıp davranış değişikliği ve eğitimler ile zayıflatmak ve zayıflattıktan sonra kilosunu koruma becerisini kazandırmak. Yani kişilerin artık neyi ne kadar ve nasıl yemesi gerektiğini bilerek, kendine güvenen ve yemek için değil, yaşamak için yemek yiyen bir birey olarak göndermektir.” diye konuştu.

Yatırımlara da değinen Yener, 2013’den, 2017 ye kadar toplam totalde 8 milyon 882 bin 524 TL bakım-onarım harcaması gerçekleşmiş olup Sağlık evleri ve Aile Sağlığı Merkezlerini güçlendirmek için gerekli bakım onarım çalışmaları yapılmıştır.” dedi.

Suriyelilere yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını ve bir ay içerisinde 2 göçmen sağlık merkezi kuracakları bilgisini veren Yener şöyle konuştu: “İlimizde yeni bir çalışma başlatacağız. Suriyeli misafirlerimiz yoğun bir şekilde hastaneleri kullanmakta mecburen. Bizim Türk vatandaşlarımız da bu kalabalıktan kısmen de olsa biraz huzursuzlar. Bunu önleyici olarak ilimizde iki tane göçmen sağlığı merkezi kuruyoruz. Bir ay içerisinde açacağız inşallah. İçerisinde kadın doğumcu, dahiliyeci, çocukçu ve diğer tüm sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağı teknik malzemeler de olan, iki tane tesis şu anda bitme aşamasında. Burada çalışacak olan ebesi, hemşiresi de Suriyeli. Ve hastanelerin bu yükünü alacağız, hastanelerde bu rahatsızlık giderilmiş olacak inşallah. Bir ay içerisinde bu merkezlerimiz tamamlanacak.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326