Sim kartını çöpe attı, hayatı karardı!

Bursa'da yaşayan Mehmet Emin Kılınç isimli vatandaşın hayatı, kullanmadığı sim kartını çöpe attıktan sonra başına gelenler yüzünden zindana döndü.

Sim kartını çöpe attı, hayatı karardı!

Sim kartını çöpe attı, hayatı karardı!

Bursa'da yaşayan Mehmet Emin Kılınç isimli vatandaşın hayatı, kullanmadığı sim kartını çöpe attıktan sonra başına gelenler yüzünden zindana döndü.

03 Mart 2021 Çarşamba 13:07

Sim kartı ele geçiren dolandırıcılar, Kılınç'a ait hat üzerinden çok sayıda kişiyi dolandırdı. Defalarca emniyete giderek ifade veren adam her gün yeni bir suçlamayla karşı karşıya kalıyor. Gazetecilere konuşan Kılınç, "Bu kişiler en son Adıyaman'da bir kişiyi 11 bin lira dolandırmışlar. Şimdi Ağır cezada yargılanıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.

Osmangazi ilçesinde yaşayan evli ve ve 2 çocuk babası Mehmet Emin Kılınç, 8 yıl önce kontörlü sim kartını kullanmadığı için kırıp çöpe attı. Kapatılmayan numarayı ele geçiren telefon dolandırıcıları, insanları arayarak yüklü miktarda vurgun yaptı. Bu işlerden haberi olmayan M. Emin Kılınç, karakola ifadeye çağrılmasıyla neye uğradığını şaşırdı. İfadesi ve imza sirküleri alınan vatandaş serbest bırakıldı. Kılıç, karakoldan çıkar çıkmaz hattını kapattırdı.

DOLANDIRICILIKLA YARGILANIYOR

Daha sonra telefon dolandırıcıları farklı bir operatörden yine Mehmet Emin Kılınç adına aynı numarayı çıkartarak dolandırıcılığa devam etti. Her defasında karakola gidip ifade veren vatandaş, bu zamana kadar 4 defa ifadeye çağrıldı ve hakkında dolandırıcılık gerekçesiyle dava açıldı.

HER GÜN YENİ BİR SUÇLAMAYLA KARŞILAŞIYOR

Kılınç, Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Hattından çok sayıda dolandırıcılık suçu işlenen Kılınç, her gün karşısına çıkan yeni bir suçlamayla karşı karşıya kalıyor. Ne yapacağını şaşıran vatandaş suçsuz olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

"EN SON ADIYAMAN'DAN BİRİNİ 11 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR"

Bütün bunların kullanmayıp çöpe attığı sim kartından sonra başladığını ifade eden Mehmet Emin Kılınç, "8 yıl önce bir telefoncudan kontörlü hat aldım. Bu aldığım hattı bir süre kullandıktan sonra sim kartını çıkartıp çöpe attım. 2018 yılında benim bu çöpe attığım hattımdan dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle karakola ifadeye çağrıldım.

Sonra gidip bu hattı kapattım. Bu hattı farklı operatörlere taşıyarak dolandırıcılık yapmaya devam etmişler. 4 defa karakola ifade vermeye gittim. Her defasında benim imza sirkülerimi aldılar ve serbest bıraktılar. En son Adıyaman'dan birini 11 bin lira dolandırmışlar. Bu dolandırıcılığı da benim telefonla yapmışlar. Bu dolandırıcılığı yapan şahıslar yakalandı. Beni tanımadıklarını ifadelerinde belirtmişler. Her geçen gün karşıma yeni bir dava çıkıyor. Şimdi ağır cezada yargılanıyorum. Bir sim karttan başıma gelmeyen kalmadı. Ben suçsuzum. İki çocuğum var. Her an tutuklanacağım endişesiyle yaşıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326