Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan 'EYT' açıklaması!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "(EYT ile ilgili) En az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil."

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan 'EYT' açıklaması!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan 'EYT' açıklaması!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "(EYT ile ilgili) En az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil."

20 Kasım 2019 Çarşamba 09:12

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorularını yanıtladı. Selçuk, EYT konusunda bakanlık olarak pek çok analiz yaptıklarını ancak sosyal güvenlik sisteminde dengeyi sağlamak zorunda olduklarını ifade etti.

Selçuk, "En az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil." dedi.

Emekli olabilmek için yaş şartını bekleyenlerin ortalama yaş ortalamasının 60 değil, 48 olduğunu belirten Selçuk, "Şu anda SGK açısından 2071 yılına kadar sorunsuz mali dengeye sahibiz. Toplanan primlerin ödenen primlerle dengede olması gerekiyor." ifadesini kullandı.

"15 TEMMUZ BAĞIŞLARININ 1 KURUŞUNA DOKUNULMADI"
Bakan Selçuk, "15 Temmuz bağışlarının 1 kuruşuna dokunulmadı. 330 milyon liranın üzerindeki para fonda duruyor." diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN EYT KONUSUNDA SON NOKTAYI KOYMUŞTU
Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son sözü söylemişti. İşte Erdoğan'ın EYT ile ilgili o sözler:

Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326