Kahramanmaraş’ta Ekmeğe Zam!

Kahramanmaraş’ta ekmek fabrikası sahibi Yaşar İster "Ekmeğe 25 kuruş zam yaptık ancak uygulayamıyoruz!"

Kahramanmaraş’ta Ekmeğe Zam!

Kahramanmaraş’ta Ekmeğe Zam!

Kahramanmaraş’ta ekmek fabrikası sahibi Yaşar İster "Ekmeğe 25 kuruş zam yaptık ancak uygulayamıyoruz!"

28 Eylül 2019 Cumartesi 11:47

Ekmek fabrikaları Belediyeler tarafından kurulan ve kar amacı gütmeyen Halk Ekmek’lerin işletmelere zarar verdiğini belirtiyor. Halk Ekmek’in statüsünde farklılıklar olması gerektiğini ifade eden ekmek ürecileri mevcut durumun kendilerine zarar verdiğini ifade ediyor.

İster Ekmek Fabrikası Sahibi Yaşar İster: ‘’Ekmek üreten fabrikalar durma noktasına geldi ‘’ diyerek yaşanan sorunun büyüklüğünü belirtti.

Herşeye yüzde 100’den fazla zam yapılırken ekmekte 10 kuruştan fazla zam yapılamadığını anlatan İster ‘’13 sene önce 70 kuruş olan ekmek şimdi 1 TL bu kadar zaman zarfı içerisinde 30 kuruşluk bir zam yapabildik. Burada bir ekmek kavgası var. Bu kavganın ana unsurlarından biri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Halk Ekmek Fabrikası ‘’dedi.

25 KURUŞ ZAM YAPTIK YANSITAMIYORUZ..

Yaşar İster, ekmeğe 25 kuruş zam yapıldığını ancak bunu fiyatlara yansıtamadıklarını vurgulayarak, belediyenin halk ekmek olarak piyasaya sunduğu ekmeğin zamlanmaması nedeniyle kendilerinin de uygulamaya geçemediğini dile getirdi.

İster ‘’Bu fabrikada kar etmiyor ancak bir politika olarak üretime devam ediyor. Ekmeğin fiyatı şuanda 1 TL 25 Kuruş oldu ama biz bu 25 kuruşluk zammı yansıtamıyoruz. Çünkü biz bu zammı uyguladığımız zaman belediye kendi içerisindeki bu ekmeğin fiyatına zam yapmayıp zarar katlanırım ben milletin parasını harcarım ben dediği için zararına bu fabrika üretime devam ediyor. Satış yapmaya devam ediyor. Bizde ekmekçiler olarak bunu kendimize tehdit olarak görebiliriz. Bu demek oluyor ki ‘Siz Kapatıp gidin’ bunu anlıyoruz. Bize bunu açıkça söylesinler. Zararına ekmek vereceğiz diyorlarsa tamam biz fabrikalarımızı kapatalım ve işçilerimizi çıkartalım. Memnun olacaklarsa işletmelere son verelim. Bizim burada istediğimiz şey şudur. 13 yıl önce 70 kuruş olan ekmeğe sadece 30 kuruş zam yapılırken una, yakıta, tuza, elektriğe, doğalgaza her şeye uçuk oranlarda zamlar uygulandı. Hemen her şeyin fiyatı 4 katı yada daha fazla zamlanırken bizim yaptığımız zam ortada. Unun torbası önce 25 TL iken şuanda 100 TL oldu. Biz şuan da zam da yapamıyoruz işletmelerde durma noktasında. Hatta birçok ekmek fabrikası zaten kapandı. Ya belediye taşın altına elini koyması gerekiyor yada burada fabrikalar kapanma durumunda kalır. Biz makul seviyede bu zararımızın giderileceği kadar destek bekliyoruz. Son 3 yıl içerisinde evimi satmak zorunda kaldım. Araçlarımı satmak zorunda kaldım. Zararlarımız her geçen gün büyüyor. ‘’dedi

3 YILDA BİR MİLYON TL ZARAR ETTİK

İster son 3 yılda evlerini arabalarını satmak zorunda kaldıklarını aktararak, 1 milyon TL zararları olduğunu ifade etti. Belediyenin bu konuda yardımı olmayacaksa başka işler yapmaya yöneleceklerini aktaran İster ‘’ Son 3 yılda zararımız 1 milyon TL’yi geçti. Şuanda onlarca fabrika var ve her geçen gün zarar ediyor. Belediyeden beklentilerimiz var ancak yardımcı olmayacaklarsa biz başka işler yapmayı düşünüyoruz. ‘’

MAHİR ÜNAL’A ÇAĞRI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a çağrıda bulunan İster, konuyu araştırmasını istediğini ve kendilerine yardımcı olmasını talep ediyor. İster: ‘’Ben özellikle sayın Mahir Ünal’ı bu konuyu incelemeye ve irdelemeye davet ediyorum. Açıkça söylüyorum ekmek fabrikaları batma noktasına geldi. Herşeye zam yapılırken bizden zam beklememek olmaz. Mahir bey gelsin incelesin bizlerle görüşsün ve karar versin. Bu konuda yardım talep ediyoruz. Kahramanmaraş’ta bir sektör daha yok olmanın eşiğine geldi. Bu konuda Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin de bizleri anlayacağını ümit ediyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326