Abdülaziz Aydın, Yeniden Başkan Seçildi

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi 6. Olağan Kongresi yapıldı. Tek listeden kongreye giren Abdülaziz Aydın, yeniden sendikanın başkanı oldu.

Abdülaziz Aydın, Yeniden Başkan Seçildi

Abdülaziz Aydın, Yeniden Başkan Seçildi

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi 6. Olağan Kongresi yapıldı. Tek listeden kongreye giren Abdülaziz Aydın, yeniden sendikanın başkanı oldu.

12 Kasım 2018 Pazartesi 09:47

Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturulmasıyla devam eden kongrede protokol konuşmalarının ardından seçime gidildi. Tek liste ile yapılan seçimde mevcut başkanı Abdülaziz Aydın oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

Kongrede konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olduğunu belirtti.

Aydın; “Bugün tüm ülkede olduğu gibi şubemizde de genel kurul heyecanını yaşıyoruz. Genel kurullar  geniş katılımlı istişaredir aslında. Bizler de işlerimizi yaparken kararlarımızı alırken ortak akla ve meşverete özen gösteren bir teşkilatız. Üyelerimizin oylarıyla tecelli eden delegelerimizin, özgür iradesiyle yapacağımız genel  kurulumuz  hiç kuşkusuz teşkilatımıza yeni bir heyecan ve  farklı bir dinamizm kazandıracaktır. Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkmış ve 27 yılı geride bırakmıştır. Bugün Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur.” dedi.



“BİZ MİLLETİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ”

Sendika olarak millete karşı sorumluluklarının olduğunu ifade eden Aydın; “Başta terör ve savaş olmak üzere, yerel, bölgesel veya küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşı sesimizi, sözümüzü mazlumlar için yükselttik. Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara  aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Bizim, önceliğimiz Türkiye’dir. Biz milletimize karşı sorumluyuz. Çünkü sorumluluk güç ve imkandan değil, bilinç ve imandan doğar. En çok sorumlu olanlar aslında en bilinçli ve şuurlu olanlardır.” Diye konuştu.

“MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI”

Kongrede konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Eğitim-Bir-Sen’in 15 Temmuz’daki duruşuna dikkat çekti. Öçal şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş Şube Başkanımıza özel bir teşekkür borçluyum. Bu süreçte özellikle Kahramanmaraş’ta milletin iradesine sahip çıkma noktasında Eğitim-Bir-Sen 15 Temmuz başta olmak üzere diğer süreçlerde her zaman devletinin ve milletinin yanında oldu, üyelerini da bu yolda kanalize etti. Biz Türkiye genelinde 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan ilk sivil toplum örgütü Memur-Sen’di. Genel Başkanımız sokağa çıkarak Türkiye’deki bütün üyelerini demokrasiye ve millete sahip çıkmaya çağırdı. Hepimiz bu çağrıya uyarak kendi irademize, milletimizin iradesine ve ülkemize sahip çıktık. Bugün milletvekili olarak karşınızdayım ama benim her zaman önemsediğim iki kimliğim vardır, birincisi annelik kimliğim, ikincisi ise öğretmenlik kimliğim. Öğretmenlik kimliği benim için oldukça kutsal bir kimliktir, çok zor elde ettiğim bir kimliktir. Sizinle aynı kimliği taşımaktan çok onurluyum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326