Bertiz festivli hafta sonuna damga vurdu!

Kahramanmaraş’ta, Dulkadiroğlu belediyesi, Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bertiz Spor Kulübü ile Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Türkiye’nin en şirin buluşması Bertiz Masere Günleri Festivali gerçekleştirdi.

Bertiz festivli hafta sonuna damga vurdu!

Bertiz festivli hafta sonuna damga vurdu!

Kahramanmaraş’ta, Dulkadiroğlu belediyesi, Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bertiz Spor Kulübü ile Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Türkiye’nin en şirin buluşması Bertiz Masere Günleri Festivali gerçekleştirdi.

07 Ekim 2019 Pazartesi 13:26

Demokrasi meydanında düzenlenen etkinliğe kent protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programda açılış konuşmasını yapan Bertiz Spor Kulübü Başkan Fatih Yıldız, festivaller yaparak bölgeyi tanıtma ve imkanları geliştirme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yıldız;  “Davetimize icabet ederek biz Bertizlileri onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Bu sene İlkini düzenlediğimiz, Bertiz Masere Günleri Festivalimize hoşgeldiniz. Yüksek  nezaketinize ve affınıza  sığınarak, siz kiymetli dostlara, Bertizi kısaca  anlatmak istiyorum. 

Batısı Kılavuzlu dogusu Çağlayan Cerit kuzeyi engizek, Güneyi Ahır Dağı arasında 50 km lik  22 köyden oluşan vadinin adıdır Bertiz . 

Sarıçukur, Maksutlu, Çobanlı, Budaklı, Kılağlı, Bahçeli, Hacıeyüplu, Yenipınar, Başdervişli, Boylu, Beşenli, 0ruçpınar, Sogukpınar, Kale, Kemallı, Ağabeyli, Çatmayayla, Baydemirli, Boyalı, Karamanlı, Kabasakal, Çakırdere Evet isimlerini saydığım 22 köyden oluşan vadinin adıdır Bertiz.

Kabarcık üzümünün, cevizin, kirazın elmanın hertürlü meyvenin yetiştiği yerin, adıdır Bertiz. Pestilin, bastığın, samsanın, sucuğun, pekmezin, kırmanın ana vatanıdır Bertiz. En önemlisi de Bacımın namusuna uzanan  eli kıran, istiklal kahramanımız Sütçü imamın karargahıdır Bertiz. Vatan sevgisinin, vefanın, misafirperverliğin,zirve yaptığı yerin adıdır Bertiz. 

Düşmana geçit vermeyen Türkoglusuyla, yardım gönderen Elbistaniyla, bizzat komutanlık yapan Göksunlu Aslanbeyiyle, Gafarlısı Göllusu, Hartlapı , üçbin Bertizli çeteyle, maraşı kahraman yapan yerin adıdır Bertiz.

Burdan Maraşımı kahraman yapan Elbistana, Göksuna, pazarcıga, Türkoğluna, Hartlaba, Gafarlıya, ve Maraşımın karargâhı Bertize selam olsun 

Selam olsun bu vatan için şehit olanlara, selam olsun tüm gazilerimize, selam olsun bizi Kahraman yapan dedelerimize.

Maraş bize mezar olmadan Düşmana gülzar olmaz diyen, burayı bize vatan yapan, Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Kahramanlarımızı saygıyla minnetle anıyor, Festivalimizin güzelliklere vesile olmasını canı gönülden diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 07.10.2019 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdulbaki Günışığı 5 yıl önce

öncelikle hayırlı olsun. Fakat Bertiz isminin, yanlış bir galat olduğunu, ismin aslının Bertis olduğunu ve bir kıpçak boy ismi olduğunu daha önce yazmıştım ve bertisliler derneğinden de bu mevzu üzerine bir irtibatım olmuş idi. Yöre insanının sobaya, zoba, sopaya zopa, çerkese, çerkez, her kese, herkez dediğini ve bu söylemini bertis ismi içinde kullandığı ve doğrusunun bu gün kazakistanda yaşayan büyük bir kıpçak boyu olan BERTİS olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326