Bünyamin Mutlu Demirci Yeniden Başkan

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 6’ncı Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste gidilen kongrede 162 delege oy kullandı. Mevcut başkan Bünyamin Mutlu Demirci delegelerin oyunun tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

Bünyamin Mutlu Demirci Yeniden Başkan

Bünyamin Mutlu Demirci Yeniden Başkan

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 6’ncı Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste gidilen kongrede 162 delege oy kullandı. Mevcut başkan Bünyamin Mutlu Demirci delegelerin oyunun tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 09:23

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre divan üyelerinin seçilmesiyle devam etti. Ardından Başkan Bünyamin Mutlu Demirci, faaliyet raporunu okudu.

Kongreye, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile STK temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

 “COŞKU VE HEYECANLA ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİK”

Kongrede konuşan Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, insan merkezli; adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde büyüyen bir Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları bozmak için mücadele verdiklerini söyleyen Demirci;

“Hak Mücadelesinde onlarca yılı geride bırakmış bir hareket olmanın verdiği gururla 6. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki bu genel kurullardaki coşku ve heyecanla çok şeyi değiştirdik. Milletinden kopuk, emeğin gündemine yabancı sendikacılık anlayışını, tarihin çöplüğüne hep beraber gönderdik. Yeni Türkiye idealimizi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu davanın güneşinde yeşerttik. Bu gün de Ülkemiz ve milletimiz üzerinde en kirli oyunların sahnelendiği bir dönemde namerdin oyununu bozmak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız.” dedi.

“BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK”

Sendika olarak darbelere karşı dik durduklarını ifade eden Demirci şunları kaydetti:

“Sağlık-Sen ve Memur- Sen Hareketi olarak kurulduğumuz günden itibaren her zaman geleceğin Güçlü Türkiye’si özleminin peşinde koştuk. İnsanı merkeze alan; adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde büyüyen bir Türkiye için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu yüzden her zaman kendimizi milletimize ve çalışanlarımıza layık olma adına Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunun neferleri olarak gördük. 15 Temmuzda Milletimize ve Millet İradesine yapılan Hain FETÖ Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hep birlikte göğsümüzü vatanımıza siper etmek için sokaklara akın ettik. Günlerce Demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkma adına aziz milletimizle beraber Milli İrade Nöbetleri tuttuk. 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında binlerce üyemize mesajlar gönderip, meydanlara davet eden ilk sivil toplum kuruluşu olduk.”

“DİK DURUŞLU BİR SENDİKACILIK YAPIYORUZ”

“Sendikamızın kurucusu merhum Mehmet Akif İnan’ında ifade ettiği gibi sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gördük. İşte bu yüzden ülkemizin bu günlere gelmesinde özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde, darbelere karşı dik duruş sergilenmesinde öncülük ettik. Ülkemizin ve Milletimizin geleceği adına bu soylu mücadelede ön saflarda yer aldık. Bizim sendikacılık anlayışımızı birileri kendilerininki ile karıştırmasın Biz salt ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Biz Türkiye sevdalıları olarak, geleceğe umutla bakan milletin evlatları olarak, dünya mazlumlarına sahip çıkarak, dik duruşlu bir sendikacılık yapıyoruz. Bizler sahaya indiğimizde başörtüsü dediğimizde, yasakların kaldırılması dediğimizde, darbelere karşıyız dediğimizde birileri bizim sendikacılığımızı eleştirdi. "Bırakın, sizin bu işlerde ne işiniz var. Siz çalışanların aldığı paraya bakın" dediler.”

“DAVA ARKADAŞLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Biz başımızı yastığımıza koyarken, yarınlarımızın ne olacağını bilmediğimiz, korkarak uykuya daldığımız bir Türkiye'ye uyanmak istemiyoruz. Biz başımızı yastığımıza koyarken yarınımızdan umutlu, çocuklarımızın geleceğinden emin bir Türkiye hayali kuruyoruz. Bunun için çalışanlarımız ve milletimiz adına sendikacılık yapıyoruz. Biz Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı olarak kimsenin ne dediğine aldırmadan bu ülkeye sahip çıkmaya; başımız dik, alnımız AK bir şekilde devam edeceğiz. Bize 'siz yandaş sendikasınız' diyorlar. Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyalara umut olanların yanında olmak, darbecilere vatan hainlerine meydan okuyanların yanında olmak yandaş olmaksa, evet biz yandaşız. Sonuna kadar yandaş olmaya devam edeceğiz. Bizim dava anlayışımızı, sendikal yaklaşımımızı küçümsemeye çalışanlara rağmen; kimin ne dediğine aldırmadan bu davayı omuzlarımızda taşıyarak; Kahramanmaraş'ımızda 5 binden fazla sağlık çalışanımızı Sağlık-Sen ailesine dâhil edip, çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize sahip çıkma noktasında bize her daim destek olduğunuz için siz değerli kardeşlerime, dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.”

“GELİŞİM ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

“2010 yılında Bin 800 üye sayısı ile teslim aldığımız sendikamızı her yıl üye sayısını arttırarak 5 binden fazla üye sayısına ulaştırdık ve Türkiye'nin en başarılı şubelerinden biri olduk. Bizler sokak sendikacılığı yerine hak arama mücadelemizde eğilmeden duruşumuz, milli ve manevi değerlere bağlılığımız, vicdanı ve etik hizmet anlayışımızla bugünlere gelmeyi başardık. Merhum Mehmet Akif İnan'ın oluşturduğu sendikal vizyonumuz ile de emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Oluşturulmak istenen suni gündemlere, gerilimlere takılmadan, tüm enerjimizi çalışanlarımız için sarf ettik ve sarf etmeye devam edeceğiz. Birileri sendikacılığı çıkar hesaplı küçük dünyalarına hapsetmeye çalışırken, bazıları yalana dolana sendikacılık derken; biz aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemizle ehil kalabilmenin yollarını aradık. Bizler hizmet etmeyi seçtik ve sadece hitap ettiğimiz kitlenin duasını almaya çalıştık. Bu anlayışımızla ilimizde geçmişe oranla hizmet alanlarında önemli bir yol kat edildiğini görmekteyiz. Varlığımızın temelini ve hizmet sürecimizi "Yaşasın veya kahrolsunlar ’’ boğdurmadan geliştirdik. İyi ve doğru olana destek olup, hatalara karşı durarak sürdürdük. Kendi dinamiklerimizle çağın gerektirdiği koşullarla örnek bir sentez oluşturmaya çalıştık. Sendikaların bir hizmet ve değişim aracı olduğu bilinciyle, gelişim odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“SAĞLAM ADIMLARLA HEP BİRLİKTE GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ”

“İşte bu minvalde geçtiğimiz 4 yılda döner sermaye adaletsizlikleri, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi önemli konularda çalışmalar ve basın açıklamaları yaptık. Mısır, Filistin, Doğu Türkistan, Arakan, Suriye ve Bayırbucak’ta yaşanan insanlık dramlarına seyirci kalmadık, eylemler ve basın açıklamaları yaparak zulme tepkimizi içtenlikle ortaya koyduk. Bayırbucak Türkmenlerine bir nebzede olsa destek olmak ve toplumda farkındalık oluşturabilmek adına yardım kampanyaları düzenleyerek üyelerimizin katkılarıyla 1 TIR un yardımı yaptık. Ülkemizin Suriye’de düzenlemiş olduğu Afrin harekâtına moral ve destek vermek amacıyla Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız ve üyelerimizin katılımıyla Gülbaba sınır hattındaki cephede görev yapan Kahraman Mehmetçiklerimiz ve fedakâr sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik. Tüm Bayramlarda sağlık tesislerinde nöbette olan sağlık çalışanlarımızı ziyaret edip bayramlarda yalnız bırakmadık. Sağlık çalışanlarına karşı işlenmiş olan şiddet olaylarında çalışanlarımızın yanında yer alarak hukuki destek sağladık, protesto eylemleri ve basın açıklamaları yaptık. Çalışanlarımıza layık oldukları hizmeti en iyi şekilde sunmayı hedefledik. Tüm bunları Sağlık-Sen’e gönül vermiş siz kıymetli dava arkadaşlarımla beraber gerçekleştirdik. Bundan sonrada Sağlık-Sen Kahramanmaraş şubesi olarak sendikamızı, Sendikal birikimimizi, gücümüzü çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarını artırmak için kullanmakla yetinmeyeceğiz. İnsanımıza, ülkemize ve mensubu olduğumuz medeniyete hizmet etmek içinde kullanarak sağlam adımlarla hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz.”

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise "Mesele rahibi verme meselesi değil. Mesele rahibi verme meselesi olsaydı, bu çoktan çözülürdü." dedi.

Özdemir, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı'nın 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik sorulara yabancı olunmadığını söyledi.

Dünyadaki küresel güçlerin ellerindeki para gücüyle Türkiye'ye istediklerini yaptırmaya çalıştıklarını belirten Özdemir, "Mesele rahibi verme meselesi değil. Mesele rahibi verme meselesi olsaydı, bu çoktan çözülürdü. Bizim kendi hukuk sistemimiz var. Biz kendi hukuk sistemimizle onlara bir cevap verir bir mesaj gönderirdik, onlar da bunu alırdı." diye konuştu.

Özdemir, Amerika'nın politikasının altın araması yapanlara gibi olduğunu, önce eleği suya daldırdığını ve salladığını daha sonra altın mineralleri tek tek topladığını gibi bazı ülkelerde karışıklıklara sebep olduğunu dile getirerek, sözleri şöyle sürdürdü:

 "Amerika, önce orayı karıştırıyor. Önce ülkeyi seçiyor sallamaya başlıyor, orada karışıklık oluyor. Sonra içinden alacakları alıyor. Petrolse, petrol, altınsa altın, kıymetli madense kıymetli maden alıyor, sonrada döküyor, yerle yeksan ediyor. Şimdi ısrarla bunu bizde deniyor. Gezi Olayları'nda denediler, 15 Temmuz'da denediler, resmen bir ekonomik savaş yaparak deniyor. Amerika'nın bu işten vazgeçip şunun farkında olması lazım, önce Sultan Alparslan'ın ve Fatih Sultan Mehmet'in kim olduğunu bilmesi lazım, son olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın kim olduğunu görmesi lazım, ondan sonra bizimle uğraşsın, yoksa biz bu oyunu bozarız."   

Son Güncelleme: 13.08.2018 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326