Mahçiçek, “15 Temmuz gecesi gazetecilerin önemi çok daha iyi anlaşıldı”

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 15 Temmuz gecesi gazetecilerin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Mahçiçek, “15 Temmuz gecesi gazetecilerin önemi çok daha iyi anlaşıldı”

Mahçiçek, “15 Temmuz gecesi gazetecilerin önemi çok daha iyi anlaşıldı”

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 15 Temmuz gecesi gazetecilerin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

11 Ocak 2018 Perşembe 11:19

Mahçiçek; “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü noktasında doğru bilgilerin insanlara ulaşmasında önemli rol üstleniyorsunuz. Çalışan gazetecilerimizin kıymeti 15 Temmuzda çok daha iyi anlaşıldı. O hain darbe girişiminde basınımızın tavrı, gayreti her türlü takdirin üzerinde olmuştur. Hain darbe girişiminin muvaffak olamamasında çok etkili olmuştur.” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle ile bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gazeteciliğin önemine işaret eden Mahçiçek; “Geçmişte vesayet kurumlarının güdümünde olan yada onların çizgisinde yürüyen insanların o hain darbe girişiminde görüldüğü gibi darbe yapacak insanların nezdinde onlarda aynı kefeye konduğunu gördünüz. Onların da televizyonları basıldı. Demek oluyor ki bu ülkede demokrasi önemli. Bu ülkenin insanlarının seçtiği yöneticilerinin başka vesayet kurumları tarafından alt edilmesi noktasında hep beraber karşı durmalıyız. İşte bunun 15 Temmuzda çok daha açık bir şekilde gördük. Bu ülkenin basın mensupları o hain kalkışmaya karşı hep birlikte bir bütünlük içerisinde hareket ettiler. Bu bağlamda sizlerin emeği çok büyük.” diye konuştu.

“HİZMET NOKTASINDA CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARIN ÇOK ÜSTÜNE ÇIKTIK”

Konuşmasında belediye hizmetleriyle ilgili bilgide veren Başkan Mahçiçek şunları kaydetti; “Sizler gecenizi gündüzünüze katıp çalışıyorsunuz, bizlerde. Ama gördüğünüz gibi 3,5 senelik süre zarfında 12 Şubatımızı, Kahramanmaraş’ımızı büyükşehir belediyemizle beraber daha yaşanabilir bir memleket haline getirmeye gayret ettik. Emin olun 3,5 senede, 94 senelik cumhuriyet tarihinde yapılanların çok üstüne çıktık. Bir memlekete düşünün ki 3,5 senede; 81 köyün 62 tanesine kültür merkezi yapılmış, Kahramanmaraş bilgiyle buluşuyor projesi kapsamında 1 milyon öğrenciye ulaşılmış, sosyal etkinlik merkezleri adı altında üniversiteye hazırlık devam kursları açmış, bir memleket düşünün ki sadece mili eğitim bakanlığı yapmamış okulları,  yurtları belediyeler de yapmış. Yani emin olun ki çağ atlattık. Bunları da sizlerle beraber yaptık.”

SIFIR ATIK PROJESİ BAŞLATIYORUZ”

Daha temiz bir şehir için gayret ettiklerinin altını çizen Mahçiçek, bu kapsamda ‘Sıfır atık’ adı altında hazırladıkları proje ile evlerdeki organik atıklardan gübre elde edecekleri bilgisini verdi.

Mahçiçek şöyle konuştu; “Yakın bir zamanda sıfır atık projesi başlatacağız. Her eve birkaç tane çöp kovası kocayacağız. Organik besin atıklarını b ir kovaya, pet şişe gibi ona benzer daha sonra dönüşüme tabi tutulacakları bir kutuya koyacağız. Böylelikle organik atıkları kovada toplayıp onların gübreye dönüştürülmesi için bir mekanizma kuracağız.  Görevli organik atıkları oraya koyacak, 15 günlük süre içerisinde gübre olacak. O gübrelerde bahçe ve parklarda tabi gübre olarak kullanılacak. Böylelikle daha temiz bir çevre ve atıkları toplamada daha ekonomik duruma geleceğiz. Bu uygulamaya ilk olarak yemeğin çok piştiği yerlerden başlayacağız.”

Program, basın mensuplarının Onikişubat Belediyesine ait sosyal tesislerden ücretsiz yaralanması için hazırlanan giriş kartları gazetecilere dağıtılması ile sona erdi.(Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 11.01.2018 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326