Okay tarih verdi, Dulkadiroğlu Belediyesi taşınıyor!

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanı Necati Okay, belediye hizmet binasının Ağustos ayında, yeni yerine taşınacağını söyledi.

Okay tarih verdi, Dulkadiroğlu Belediyesi taşınıyor!

Okay tarih verdi, Dulkadiroğlu Belediyesi taşınıyor!

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanı Necati Okay, belediye hizmet binasının Ağustos ayında, yeni yerine taşınacağını söyledi.

03 Ocak 2018 Çarşamba 22:58

Okay;  “Belediye olarak Ağustos ayında oradaki 5 binaya yerleşip, belediyecilik hizmetlerimiz vatandaşlarımıza burada vereceğiz. Bölgedeki tüm kamu binalarının yerleşeceği alanlar oluşturuluyor. Vatandaşlarımızın şehir merkezine gelmelerine gerek kalmayacak.” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gazetecilerle bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi. İlçede yapılan belediye hizmetlerini kurmaylarını da yanına alarak gazete patronlarıyla paylaşan Okay, 4 yıllık görev süresince ilçede, yaklaşık 3 milyon metre kare kilit parke taşı döşendiğini, yolların 350 bin ton asfaltla kaplandığı ifade etti.

Yapılan çalışmalar sonucu vatandaşların ayağına çamur değmediğine değinen Okay; “4 yıldan buyana hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve 3 personel ile başladık. Hızla işe koyulduk ve 2 ay gibi kısa bir sürede biz bölgemizde asfalt dökmeye başladık. Herkesin en çok konuştuğu tüm mahallelerinin beklediği, asfalt ve kilit parke idi. Bu konuya öncelik vererek önemli ölçüde bu çalışmayı tamamladık. Yaklaşık 3 milyon metre kare kilit parke taşı döşedik. Buda 600 kilometreye yakın bir yol yapıyor. Yaklaşık 350 bin ton asfalt döktük. Bu çalışmalar neticesinde kırsal ve merkezde asfalt ve kilit parke öncelik olmaktan çıktı. Çok şükür vatandaşlarımızın ayakları çamura değmiyor.” diye konuştu.  

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ AĞUSTOS’TA TAŞINIYOR

Seçim sürecinde verdiği vaatleri unutmadığını aktaran Okay, verilen bu sözlerin birer birer yerine getirildiğini anlattı. Bu kapsamda Kamu külliyesi inşaatında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Okay, “Seçim sürecindeki vaatlerimizi unutmadık. Bu minvalde çalışmalara başladık. Belediyemizin cebinden 5 kuruş çıkmadan kamu külliyesinin alanını elde ettik. Gönüllülük esasına dayanarak 50 dönüm yeri belediyemiz adına tahsis ettik. Güzel bir proje ile ihalesini yaptık, inşaatına başladık. Ağustos gibi buraya taşınma hedefimiz var. Belediye olarak Ağustos ayında oradaki 5 binaya yerleşip, belediyecilik hizmetlerimiz vatandaşlarımıza burada vereceğiz. Ayrıca Kaymakamlık binasının temelini de biz attık, bugünlerde ihalesi yapılacak. Çok hızlı bir şekilde bu bina inşaatı da bitecek. Böylece bölgedeki tüm kamu binalarının yerleşeceği alanlar oluşturuluyor. Vatandaşlarımızın şehir merkezine gelmelerine gerek kalmayacak.” açıklamasında bulundu.       

KAHRAMANMARAŞ’IN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİNİ YAPIYORUZ”

Konuşmasında ‘Gençlerle ilgili sorumluluğumuzun farkındayız’ diyen başkan Okay, bölgeye Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezinin yaptıklarını anımsattı.

Okay şöyle konuştu; “Gençlerimiz için ilçemizin hem kuzeyinde hem de güneyinde 3 tane büyük gençlik merkezi projesi yaptık. Birincisi Namık Kemal Gençlik merkezi yaptık, bu Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi. 5 bin metre kare kapalı alanı var. Yaz başında faaliyete geçecek. Gençlerimizin ihtiyacı olan her türlü imkân burada mevcut olacak. Aynı şekilde Gazipaşa Mahallesinde süren gençlik merkezi inşaatımız yaz başında bitmiş olacak. Gençlerimizi bu mekanlara getirerek onların daha iyi yetişmeleri için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Karacasu bölgesine de yapılacak gençlik merkezi projesi ise ihale aşamasında. Bu şekilde ilçemizde 3 tane büyük gençlik merkezini, gençlerimizin istifadesine sunmuş olacağız.”

“SOSYAL DONATI EKSİĞİ GİDERİLDİ”

“Özelikle kırsalda sosyal tesis projelerimiz devam ediyor. Bunlar 15 tane idi, bunlardan 6 tanesi bitti. 3 tanesi hizmete açılacak, 3’ünün inşaatı sürüyor. Bulanık ve Küçük Nacar’da da inşaatlar başlayacak. Şehir merkezine de, Aksu ve Karşıyaka Mahalleleri ile İstasyon ve Sümer Mahallesinin ortak kullanacağı bir sosyal tesisi yapacağız. Bunlar kamuoyunda taziye evi gibi algılanıyor. Bizim yaptığımız tesislerde, muhtarlık ofisi, 2 büyük salon, düğün yapıla bilecek geniş alanlar var. Çok amaçlı tesis bunlar. Buralarda eğitim ve öğretim faaliyetleri veriliyor. Kadınlarımıza yönelik eğitim programları bu mekanlarda yapmış olacağız.”  

“DOĞUKENT CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

“Yaz başında açık yüzme havuzunu faaliyete geçirdik. Yaptığımız havuzlar olimpik standartlarda. Buralar ilerde ulusal ve uslular arası müsabakalarda kullanılabilecek kapasitede. Doğukent bölgesinde Kahramanmaraş’ımızın en büyük yüzme spor kompleksini inşaatına başladık. 11 ayda bitirme hedefimiz var. İçerisinde yüzme havuzu, sauna, fitns, spor ürünleri çarşısı ve açık havuz, kafe gibi alanlar yer alacak.”

“RESTORE EDİLECEK CAMİ KALMADI”

“Bizim ilçemiz eski mahallelerinin bulunduğu şehrimizin doğusundaki bir bölge. Bu bölgede arkeolojik sit alanlarının bulunduğu yerlerde mevcut. Bu sit alanlarında çalışmak çok zor. Bu bölgedeki alanlarda yoğun bir çalışma yapıyoruz. Dulkadiroğlu’nda şuanda restore edilecek cami kalmadı. Mutfak müzemiz yoğun ilgi gördü. Çevre illerden ziyaretçiler gelmekte. Bölgemizdeki konakların restore edilmesiyle Dulkadiroğlu önemli bir turizm merkezi olacak.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326