Okumuş; “2018 yılı proje ve hizmet yılı olacak”

Kısa sürede büyük projelere ve işlere imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2018 yılı Türkoğlu için devasa proje ve hizmet yılı olacağını belirtti.

Okumuş; “2018 yılı proje ve hizmet yılı olacak”

Okumuş; “2018 yılı proje ve hizmet yılı olacak”

Kısa sürede büyük projelere ve işlere imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2018 yılı Türkoğlu için devasa proje ve hizmet yılı olacağını belirtti.

30 Aralık 2017 Cumartesi 11:17

Yaklaşık 3.5 yıl gibi kısa bir sürede onlarca projeyi halkın hizmetine sunduğunu belirten Başkan Okumuş; “Yaşanabilir bir Türkoğlu  adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini daha geride bırakıyoruz ve bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.

Yeni yılda yeni atılımlar, yeni projeler, yeni umutlar ve yeni adımlarla yola devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız tüm çalışmalarımızda ve projelerde alnımızın akıyla çıktık. İlçemize yakışır önemli hizmetler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Metropol ilçe olma yolunda ilerleyen Türkoğlu’muz, Kahramanmaraş’ımızın parlayan bir yıldızıdır.14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisi motifinde tarihi içeriğe sahip yeni belediye hizmet binasını tamamlayarak, 2016 yılında halkımızın hizmetine sunduk. Hemen yanı başına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağı inşaatına başlandı. 2018 yılı içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Türkoğlu’nda ilk defa Aqua parklı yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra Beyoğlu Mahallesi ve Kılılı Mahallesinde hizmet veren yüzme havuzları da yaz sezonunu gelmesiyle birlikte dolup taşıyor. Bunun yanında futbol Federasyonu standartlarında 2 adet sentetik çim sahamız ve  5 adet  halı saha toplamda 7 adet olmak üzere Şekeroba, Dedeler, Hopurlu, Uzunsöğüt, Ceceli ve Kılılı mahallelerimizde çalışmalarına başlayarak, mahallelerimiz 2018 yılında modern sahalara kavuşacağız.

YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAĞIZ”

Yine Kent Meydanı çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Amacımız kent meydanını genişletip yenileyerek kente yeni bir kimlik kazandırmak ve Türkoğlulu hemşerilerimize sağlıklı yaşam alanları oluşturmak. Bu proje ilçemizi temsil edecektir. Çalışmaların tamamlanması halinde Türkoğlu’na yakışır bir meydan olacak.

TÜRKOĞLU’NDA SOSYAL YAŞAM ALANLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Ayrıca İmalı Deresi rekreasyon çalışması devam etmekte olup, buradaki yolların genişletilmesi, iki taraftaki duvarlar ve üzerindeki korkuluklarına 1,5 km iki taraflı dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşmuş olacak. Aynı zamanda bu alan üzerinde aynı zamanda 10 dönüm alana çok amaçlı park ve yeşil alan çalışmasını bitirdik. Buradaki evlerimizi beyaza, pencere kenarlarını ise turkuaza boyadık. Türkoğlu’nda ilklerden bir tanesi de 25 dönüm alan üzerine kurduğumuz Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Birçok ilde dahi olmayan modern bir yaşam ve spor merkezi olan binicilik ve Okçuluk eğitim alanı her gün yüzlerce misafiri ağırlamakta. Gerek hafta içi, gerekse de hafta sonu eğitimcilerin gözetiminde çocuklarımıza, gençlerimize eğitim veriyor. Türkoğlu’muz 7/24 vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri mekânlarla dolu hale geldi. 25 dönüm alan üzerine kurulu olan Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezimiz içerisinde, bir büyük restoran ile beraber atlarımızın kaldığı ahırlar, çocuk oyun alanları, ok atabilecekleri okçuluk pisti, piknik mesire alanları için kamelyalar ve yürüyüş yolları yapıldı. Bu alanımıza sağlıklı yaşam için sporu sever herkesi davet ediyorum.

HER ALANDA BÜYÜK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Sadece teknik alanda değil, sosyal ve kültürel alanda çok büyük çalışmalarımız var. Türkoğlu Kaymakamlığımız, Türkoğlu Belediyemiz ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ile yapmaya başlamış olduğumuz festivaller çok büyük ilgi gördü. Bu yıl 20 ülkeden sporcunun katıldığı 2.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali birbirinden heyecanlı görüntülere sahne oldu.  Mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları ise dev konserlerle devam etti. Bu sayede tanıtım açısından da fazlasıyla ilerleme kaydettik. Bu yıl da yine 29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında 3.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalini gerçekleştireceğiz. Şimdiden Türk oyunları festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.

Ülkemizin en büyük lojistik merkezinin yapımı tamamlanarak açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN tarafından gerçekleştirildi. Türkoğlu organize sanayi bölgesi toplamda 29 adet sanayi parselinden 2 adet parselde tam olarak üretime geçilmiştir. 2018 yılı içerisinde tüm parseller üretime geçerek Türkoğlu’muzun  ekonomik değerine ciddi katkı sağlayacaktır. Ülkemizin ilk ve en büyük 5 bin kişilik cezaevi kompleksi yapım aşamasında, yine 2018 yılı içerisinde yapımı tamamlanan Türkoğlu Devlet hastanesi hizmet vermeye başlayacaktır.

 NÜFUSUMUZ 100 BİNE ÇIKACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 197 konut yapımında son aşamaya gelindi. İlçemizde yapımı tamamlanan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 eğitim- öğretime başladı. Hemen yanında İslami İlimler Fakültesinin inşaatı devam etmekte olup, ilerleyen zamanlarda Veterinerlik Fakültemizin yapımına saygıdeğer iş adamlarımız ve Üniversitemizin desteğiyle başlamayı planlıyoruz. Bu yapıların sayesinde önümüzdeki yıllarda 70 Bin olan ilçe nüfusumuzu, 100 Bin'e çıkarmayı ve daha iyi hizmet verebilmeyi umuyoruz.

Yapacağımız bütün işin kalıcılığı ve Türkoğlu’muza kattığı değeri önemsiyoruz. 2018 yılı içerisinde Türkoğlu’nun adına yakışır bir şehir kapısını inşa edeceğiz. İki adet olan şehir kapılarımız Güneydoğuyu, Akdeniz’e ve iç Anadolu’ya bağlayan önemli bir yol güzergâhı olan Kahramanmaraş-Osmaniye ve Adana karayolu üzerinde bulunup bir adet Nurdağı ilçesi tarafında bulunan çıkışa, bir adeti ise Kahramanmaraş tarafından ilçemiz girişine yapacağız. Şehrimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bunun için 2018 yılında daha çok çalışacağız, daha büyük devasa  başarılara imza atacağını belirten Başkan Okumuş sözlerine şöyle devam etti;  Her yeni yıl beraberinde yeni umutları, uygulanacak yeni kararları, gerçekleşmesi istenilen yeni dilekleri de getirir. Yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen koruduğumuz umutlar ve güçlenen hayallerimizle, 2018 yılının başta İlçemiz olmak üzere ülkemizde ve tüm dünyada barışın, huzurun ve sorunsuz yarınların müjdecisi olması dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, bu vesileyle tüm hemşerilerimin yeni yılının hayırlara vesile olmasın dilerim.”dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326