Virüs, Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye hiç etki etmedi!

Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, korona virüsün Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye etki edemediğini söyledi.

Virüs, Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye hiç etki etmedi!

Virüs, Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye hiç etki etmedi!

Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, korona virüsün Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye etki edemediğini söyledi.

27 Eylül 2021 Pazartesi 13:22

Korona virüs ekonomiden eğitime her alanda olumsuz etkilere yol açarken, virüsün bu etkisi Kahramanmaraş’taki hafız yetiştirme kurslarına yansımadı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, “Pandemi dönemi bizi biraz duraklattı. Bu dönemde hafızlık belgesi olanların oranı Türkiye’de yüzde 30 iken bizde yüzde 80’i korudu. Virüs, Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye hiç etki etmedi.” dedi.

Kahramanmaraş’ta diyanet olarak belli hedefler koyduklarını ifade eden müftü Tekin, bunların başında kadınların camilerde rahat ibadet yapması ve 4-6 yaş gurubu çocuklar için kreşlerin tüm mahallelerde kurulması olduğunu söyledi.

Kadınların toplum için önemine değinen Mustafa Tekin; “Camilerimizde özellikle kadınlara yönelik rahatça ibadet yapacakları mekanlara önem veriyoruz. Bir elmanın 2 yarısı gibi toplumu şekillendiren annelerimizdir. Dolayısıyla annelerimizi iyi yetiştirirsek toplum buna göre şekillenir. Şuanda bizim sohbetlerinizden, hutbelerimizden ve vaazlarımızdan kadınlar istifade edemiyor.

Bizim erkeklerimiz haftada birde olsa Cumaya gelenler bir ayet dinliyor, bir hadis dinliyor, o bile bir hafta boyunca ona yetiyor. Ben Rusya’da bunun olmadığı toplumun ne hale geldiğini gördüm. Cuma kılınmayan, sohbet edilmeyen bir cemiyetin ne hale geldiğini görmek için bakma yeter. Şu anda bizim kadınlarımızın bundan farkı yok.

Kadınlarımız eğer Ramazan’dan Ramazana eğer camiye gelirse geliyor, onun dışında yok.

Çok şükür Kuran Kurslarımız açıldı. 4-6 yaş gurubu çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Bütün mahallelerde kurslarımızın açılması lazım.

Hedefimiz, belli camilerde kadınlarında rahatça gelip Cuma’da sohbet dinleyeceği ve bütün mahallerde 4-6 yaş dediğimiz kreşlerimizi devreye sokmak. Çünkü çocuklarımıza şimdiye kadar batının sahte kahramanları öğrettik. Biz Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı kurslarda güzel dokümanlarımızla çocuklarımıza kendi tarihimizi öğretiyoruz.

Yavrularımıza minikken verdiğimiz bilgiler aynı çocuklarımızın büyüdüğü gibi çocukla birlikte büyüyor. Biz Kahramanmaraş’ta buna önem veriyoruz.” diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZDA 22 TANE HAFIZLIK YATILI KURSLARIMIZI VAR”

Kahramanmaraş’ta 22 tane hafızlık kursu olduğuna işaret eden Tekin şunları kaydetti;

“Hafızlarımız için de sosyal yönü eksik kalıyor. Bir kısmı İlahiyat’ta kendini geliştirse de bir kısmı kalıyor. Biz bu nedenle burada hafızlık sonrası için Arapça, Fen bilimleri konularında donatacağız. Biz Türkiye çapında Karadeniz’den sonra en önde geliyoruz. Şu anda hafızlık yarışında bir hocamız bölge 1.’si oldu. Kahramanmaraş’ımızda 22 tane hafızlık yatılı kurslarımızı var. Bu kurslarımızın sosyal donatıları Türkiye standardından oldukça yüksek. Kurslarımızın tamamı da dolu. Talep çok karşılayamıyoruz.”

“İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Türkiye’de dini hayata katkı açısından Kahramanmaraş iş adamlarına teşekkür ediyorum. Ama bu daha güzel olabilir. Kahramanmaraş çok ayrı bir yer. Tüm iş adamalarımızın hepsi geliyor, ihtiyaç var mı? Diye soruyor. Ama daha da yapacak çok şeyde var.”

“VİRÜS, KAHRAMANMARAŞ’TA HAFIZ YETİŞTİRMEYE HİÇ ETKİ ETMEDİ”

“Pandemi dönemi bizi biraz duraklattı.bu dönemde hafızlık belgesi olanların oranı Türkiye’de yüzde 30 iken bizde yüzde 80’i korudu. Virüs, Kahramanmaraş’ta hafız yetiştirmeye hiç etki etmedi. Her 10 talebeden 8’i belge aldı. Bu oran Türkiye çapında 3’tü.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326