Tarihi Maraş Kalesini Eski Görüntüsüne Kavuşturuyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

Tarihi Maraş Kalesini Eski Görüntüsüne Kavuşturuyoruz

Tarihi Maraş Kalesini Eski Görüntüsüne Kavuşturuyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

13 Mart 2019 Çarşamba 16:04

Başkan Erkoç, yıkımı devam eden eski Türk Telekom Binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Çok değerli hemşerilerim şu an tarihi bir ana şahitlik etmekteyiz. Göreve geldiğimizde biliyorsunuz kalemizin etrafında işgalci konumda bulunan kalemizin siluetini bozan yapıları tek tek temizledik. En son bu Telekom binası kalmıştı. Çok uzun bürokratik süreçten sonra hamdolsun burayı da şu an yıkıyoruz.  Tabii Kahramanmaraş Kalesi dünyanın en eski eserlerinden bir tanesi.

Kahramanmaraş Kalesi; Kahramanmaraş’ın tarih, turizmine çok önemli katkısı olan çok önemli bir zenginliği. Biz de bunu gün yüzüne çıkarmak için kalenin tam anlamıyla algılanması için etrafındaki silueti bozan yapıları hamdolsun tek tek temizledik. Çok şükür Tarihi Çukur Hamam’ından bu Telekom binasına kadar olan bölgenin peyzajını da çok güzelce yaptık. İnşallah buranın yıkılmasıyla beraber hem bu Ulucamii, Boğazkesen Camii, Acemli Camii ve yine Kapalıçarşı’nın olduğu aksla beraber mükemmel bir görüntü olacak. Tabii bu binanın yıkılmasıyla beraber Ahırdağı’yla Kale de birbirini tamamlamakta. Kale ile Ahirdağının görüntü olarak bir etkileşimi olacak. Yani özellikle fotoğraf sanatçılarının 1900’lü yıllarda çektiği fotoğraflar var. İnşallah o kareleri de yeniden yakalamış olacağız. Hayal ettiğim, göreve geldiğimiz de Ulucamii- Kale, daha doğrusu Ulucamiinin minaresi aynı şekilde Boğazkesen Camiinin minaresi yine Acemli Camiinin minaresi ve Beyazıtlı Camiinin minaresinin olduğu bir Kale fotoğrafı vardı. Ahırdağı’nın da arkada siluette olduğu bir fotoğraftı.

İnşallah o fotoğraf karesini de yakalamış olacağız bununla beraber. Kahramanmaraş’ımız bizim kadim milletimizin önemli merkezlerimizden bir tanesi. Dünyanın en eski merkezlerinden bir tanesi. Biz şu an Tekke’yi de yıkıyoruz, biliyorsunuz yaklaşık 200 civarı evi yıktık. İnşallah bunlarında yeni göreve gelecek arkadaşımızın da çaba ve gayretiyle inşallah Kahramanmaraş’ımız mükemmel bir görüntüye ulaşacağı inancındayız” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Maraş Kalesi’nin eski görünümüne kavuşması adına başlattıkları çalışmalara destek verenlere  de ayrıca teşekkür eden Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ımız gerçekten Türk medeniyetinin ilham kaynağı olan merkezlerinden bir tanesi. Özellikle Türk edebiyatında, Türk kahramanlığında Sütçü İmam’la, Rıdvan Hoca’lar, Arslan Bey’ler, Türk edebiyatında Necip Fazıl’lar başta olmak üzere birçok ünlü ismi yetiştirmiş bir şehir. Biz de buna hizmet etmenin gayreti ve mutluluğu içindeyiz. Burada tabii ben özellikle bürokratik süreçte yardımcı olan Kahramanmaraş Valimize, bu dönemde Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olan Cumhurbaşkanımızın Başdanışması Sayın Sefer Turhan’a, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Defterdarlığımıza, Kültür Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Hep beraberce hamdolsun Kahramanmaraş’ımızın bir sorununu, problemini de çözmenin, ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşamaktayız” diye konuşarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

,fatih başkanı tebrik ediyorum. Bir daha seçilmeyeceğim, ne işim var oturup çayımı içerim, mümkün ise ak partinin aleyhine çalışır veya başka bir partiye geçerim diyenlere büyük ders veren kaliteli bir insan olduğunu her kese göstermiş oldu.Yeni başkanın bu yapılanların devamını getirmesi dahi büyük hizmet olacaktır. MaşaAllah eski projeler bir birinden güzeldi. Teşekkürler Fatih başkan.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326