BlcGroup yıl sonu 100 Milyon ciro hedefliyor

Kahramanmaraş'ta, Moteks Modern Tekstil, Çabasan Tekstil Boya, ÇBS Balcı Gıda ve ÇBS Ambalaj firmalarını bünyesinde barındıran BLC Group, 2017 yılı sonunda 100 milyon TL ciro hedefliyor.

BlcGroup yıl sonu 100 Milyon ciro hedefliyor

BlcGroup yıl sonu 100 Milyon ciro hedefliyor

Kahramanmaraş'ta, Moteks Modern Tekstil, Çabasan Tekstil Boya, ÇBS Balcı Gıda ve ÇBS Ambalaj firmalarını bünyesinde barındıran BLC Group, 2017 yılı sonunda 100 milyon TL ciro hedefliyor.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 16:29

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu: “İlkleri yapmak ve ülkemiz için katma değer üretmek istiyoruz.” dedi.

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, ticarete başladıkları ilk günden bugüne Kahramanmaraş’ta yeniliklerin öncüsü olmayı kendilerine misyon edindiklerini söyledi. Her zaman daha fazla katma değer yaratmayı, atıl kalan kaynakları hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Balcıoğlu, “Bunun için dünyadaki gelişmeleri özenle takip ediyoruz ve teknolojik açıdan dünya standartlarında üretim yapmayı ön planda tutuyoruz” dedi.

BLC Group’unticari hayata 1986 yılında Moteks Modern Tekstil’in kuruluşu ile başladığını ifade eden Balcıoğlu, “Moteks Modern Tekstil, kentimizin ilk örgü firmasıdır. Bugün ihracat odaklı kumaş ticareti yapmaktadır, ancak Kahramanmaraş’ta bulunan tüm örgü tesislerinin ilham kaynağıdır. Pek çok usta yetiştirmiştir ve sektöre kazandırmıştır” diye konuştu.

Grup şirketlerinden Çabasan Tekstil’in de Kahramanmaraş’ın ilk örgü kumaş boyahanelerinden olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Yaklaşık 900 ton aylık boyahane kapasitesi ile faaliyet göstermektedir. Tam otomasyonlu işletmede, makine parkurunu sürekli revize ediyoruz. Her türlü örgü kumaşı işleyerek, kumaş üretici ve tacirlerin güvenilir iş ortağı konumundayız” şeklinde konuştu.

ÇBS Balcı Gıda’nın da kentin ilk ve tek kontrollü atmosfer soğuk hava deposu olduğunun altını çizen Şahin Balcıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu tesisimizle, meyveciliğin gelişmekte olduğu ilimize hizmet etmeyi ve sektörün gelişmesini amaçlıyoruz. Ülkemizdeki depoların atmosfer kontrollü olarak yapılanları yüzde 2 seviyesindeyken, Kahramanmaraş’ın meyvecilik konusundaki eşsiz potansiyeline katma değerli bir hizmet sunmak istiyoruz. Ana işi meyveyi korumak (Meyveyi 12 ay koruyabilmekteyiz) olan  firmamızda Eshki markasıyla yüzde 100 doğal nar ekşisi, Bi’kaşık markasıyla yüzde 100 doğal Trabzon hurması pekmezi ve elma pekmezi üretiyoruz.”

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, ÇBS Ambalaj firmasıyla da Pluswood markası adı altında ülkenin ilk kompozit ahşap panel üretimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Pluswood; su, nem ve güneşe dayanıklı, anti-bakteriyel, ısı ve ses izolasyon özelliğine sahip, dekoratif görüntüsü, hafif ve pratik işlenebilir özelliği ile nakliye ve montajda kolaylık sağladığı gibi prosesi gereği çevre dostu bir panel. İthal edilen bu ürünü ülkemizde üreterek ülke ekonomimize katkı sağlamak ve dışa bağımlılığı azaltmak istiyoruz. Mobilya, inşaat, denizcilik ve dekorasyon gibi pek çok alanda Pluswood güvenle kullanılabilmektedir” dedi.

Yeni alanlara yatırım yapmanın zor ve zahmetli bir iş olmasına rağmen, yıllar içerisinde bölge insanına pozitif katkılarını gördükçe mutlu olduklarını kaydeden Balcıoğlu, şöyle devam etti:

“BLC Group olarak 2017 yılında 100 milyon TL’lik bir cirohedefliyoruz. Biz kapasite artırmamız veya yenileme yapmamızın verimliliği artıracağını tespit ettiğimiz konularda sürekli yatırımlar yapıyoruz.Büyümenin sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda sosyal olarak sağlanmasının önemine inanıyoruz. Yaptığımız ticari faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk alanlarında geleceğe yapılan yatırımları da önemsiyoruz. Bu kapsamda; her yıl iki kez Kızılay’a kan bağışında bulunuyoruz. TEMA üyesi olan nadir kuruluşlardan biriyiz. Yine bir de kardeş okul projemiz var ve bir okulumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayarak eğitime katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Personelimizle birlikte hep beraber eğlenerek geleneksel hale getirdiğimiz şenlikler düzenliyoruz. Bu şenliklerde düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren çocuklara hediyeler veriyoruz. Çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına eğitim bursu veriyoruz.”

Grup bünyesinde 215 kişinin istihdam edildiğini kaydeden Balcıoğlu, şöyle devam etti:

“Hizmet verdiğimiz kitle çok geniş bir kitle. Yine bu yıl içerisinde grup bünyesinde sosyal tesisler inşa etmekteyiz, yılsonuna kadar faaliyete geçirmek istiyoruz. Kendimizi çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve hizmet verdiğimiz kişilerle birlikte, Kahramanmaraş’a yakışan, geniş bir aile olarak görüyoruz.” (Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Son Güncelleme: 08.07.2017 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326