Kuyumcu katili hırsıza müebbet verildi!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kuyumcu Mustafa Gök’ün ölümü ile sonuçlanan kuyumcu soygununa ilişkin mahkeme kararını verdi. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi Kuyumcunun ölümünden sorumlu tuttuğu Mehmet Koçer hakkında Müebbet Hapis cezası verdi.

Kuyumcu katili hırsıza müebbet verildi!

Kuyumcu katili hırsıza müebbet verildi!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kuyumcu Mustafa Gök’ün ölümü ile sonuçlanan kuyumcu soygununa ilişkin mahkeme kararını verdi. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi Kuyumcunun ölümünden sorumlu tuttuğu Mehmet Koçer hakkında Müebbet Hapis cezası verdi.

09 Ocak 2019 Çarşamba 10:44

19 Nisan 2017 tarihinde Afşin’de Gök Kuyumculuk adlı iş yerinde iş yeri sahibi Mustafa Gök ölü olarak bulunmuştu. Yapılan inceleme sonucunda iş yerinde soygun yapıldığı vitrinden altınların çalınmış, kasadan da döviz ve Türk Lirasının alınmış olduğu soygun sırasında da iş yeri sahibinin öldürülmüş olduğu anlaşılmıştı.

İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin çalışmaları sonucunda yine Afşin’de bilgisayar ve güvenlik kameraları ile ilgili iş yeri olan Mehmet Koçer şüpheli olarak gözaltına alınmış ve vitrinden almış olduğu altınların büyük bir kısmı Mersin Erdemli’de bir araç içinde bulunmuştu. Zanlı ise tutuklu yargılanmak üzere Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada gerekçeli karar açıklandı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz davacı avukatı Oktay Güneş “İlçemizde yaşanan ve ilçe halkının büyük tepkisine neden olan üzücü olayla ilgili olarak Elbistan Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada 06.12.2018 tarihinde gerekçeli karar açıklandı.

Sanığa,Bir suçu işlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek suçunu oluşturduğu anlaşıldığından TCK’nin 82/1-h maddesi gereğince AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA ancak sanığın olumlu tutum ve davranışlarından ötürü TCK’nın 62/1 maddesi gereğince sanığın MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,Ayrıca Mustafa Gök’e karşı iş yerinde yağma suçunu işlediğinden dolayı TCK’nın 149/1-a,d maddesi uyarınca 12 YIL HAPİSLE CEZALANDIRILMASINA ancak sanığın olumlu tutum ve davranışlarından ötürü TCK’nın 62/1 maddesi uyarınca cezanın 10 YIL HAPİSLE CEZALANDIRILMASINA, karar verilmiş olup yargı süreci devam etmektedir.” dedi.

ÖLDÜRÜLEN KUYUMCUNUN OĞLU “İDAM” İSTEDİ!

Maktul Mustafa GÖK’ün oğlu Muhittin Gök “ Yaşamış olduğumuz olay çok acı ve yıpratıcı oldu. Bu süreçte bizlere destek veren ve dualarını eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun. Mahkeme tarafından verilen kararı olumlu buluyoruz ancak böyle büyük bir acıyı bir daha hiç kimsenin yaşamaması için idam cezasının TCK’da yer almasının daha caydırıcı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

o mahkeme reisi olan hakim, kuyumcuyu öldürürken şerefsiz olan bir itin, olumlu hangi davranışını gördü ve bu davranış o mazlumu geri getirdi sormak isterim. adam öldürürken aslan olanlar, hakim karşısında süt dökmüş kediye dönünce olumlu davranmış oluyor. bir can gitmiş hakim bey. verdiğin cezanın en fazla on beş yıl olduğunu bile bile vicdanın sızlamadan veriyorsun. Rabbim aynı acıyı sana yaşatsın ki, o olumlu davranışlara muhatap olasın. Türkiyede suç oranının artmasında bu hakim ve savcılarımızın büyük katkısı var. insanların devlete olan inancını sarsan bu kararlar, suçluları cesaretlendiriyor. müebbed kelimesinin cılkını çıkaran bu kanunları çıkartanları Allaha şikayet ediyorum. vatandaş olarak hakkım haram olsun.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326