Ödüllü başkan, Ekinözü’nün çehresini değiştirdi!

2014 yılında yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde, Kahramanmaraş’ta AK Parti Ekinözü Belediye Başkan Adayı olarak girdiği yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanan Nursi Çeleğen, geride bıraktığı 3,5 yılık görev süresince ilçeye önemli hizmetlerde bulundu.

Ödüllü başkan, Ekinözü’nün çehresini değiştirdi!

Ödüllü başkan, Ekinözü’nün çehresini değiştirdi!

2014 yılında yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde, Kahramanmaraş’ta AK Parti Ekinözü Belediye Başkan Adayı olarak girdiği yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanan Nursi Çeleğen, geride bıraktığı 3,5 yılık görev süresince ilçeye önemli hizmetlerde bulundu.

17 Kasım 2017 Cuma 14:03

21 mahallesi ve 77 mezrası bulunun Ekinözü’nün ödüllü başkanı, özelikle içmeler bölgesinde yaptığı yenileme çalışmaları ile bölgenin turizm potansiyelini önemli ölçüde arttırdı. Ulaşımda da ilçeye çağ atlatan Çeleğen, şehir merkezi ve mahallelerde asfalt yol ağını genişleterek ulaşım problemine kalıcı çözümler üretiyor.

YILIN EN BAŞARILI BAŞKANI SEÇİLDİ

Nursi Çeleğen, Kahramanmaraş’ta bu yıl 10'uncusu düzenlenen ‘Eshab-ı Kehf Başarı Ödülleri’ kapsamında, ilçeye yaptığı hizmetler nedeniyle yılın en başarılı belediye başkanı seçildi.

6 ülkeden 17 adayın bulunduğu ödül töreninde başarı kıstasları olarak,  sosyal çalışmalar, bölgeye katkı, proje çalışmaları, yatırım ve üretim gibi 25 dalda adaylar yarıştı. Nursi Çeleğen, başarılı çalışmaları ile yılın belediye başkanı ödülüne layık görüldü.

GÖREVE GELMESİYLE HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Göreve geldikleri 30 Mart 2014’ten itibaren ilçenin çehresini değiştirmeyi amaçladıklarının altını çizen Çeleğen, hayata geçirecekleri her projenin; işlevsel, sosyal hayatı kolaylaştıracak, ekonomik ve turizm alanında örnek oluşturacak, kültürel hayata katkı sunacak ve Ekinözü’ne nefes aldıracak öngörüye sahip olduğunu kaydetti. 21 mahallesi, 77 de mezrası bulunan Ekinözü’nü bir bütün olarak ele alarak çalışmalarına ilişkin teknik alt yapı oluşturduklarını vurgulayan Çeleğen, ilçenin geleceğine yönelik bir vizyon çalışması içerisinde olduklarını anlattı.

“İLÇEYE YÜKSEKOKUL ŞART”

Ekinözü’nün eğitim alanında da kabuğunu kıracağını belirten Başkan Çeleğen, “Ekinözü’müze 2 yıllık bir yüksekokul kazandırma girişimimiz var. Sosyal ve kültürel alanda da birçok yatırımın ilk adımlarını attık. İlçemize Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, düğün ve toplantı salonları yapacağız. Özellikle bayanlarımızın sosyal ve ekonomik aktivitelerini gerçekleştireceği bir merkez yapımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. İlçemizin jeotermal alanda da ön plana çıkması, içmelerdeki acı suyun şişelenmesi için projeler hazırlıyoruz.” diye konuştu. 

İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltme taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan Başkan Çeleğen, şunları kaydetti: “Ekinözü'nü Turizmin cazibe merkezi haline getirmek için ekip arkadaşlarımız ile bütün mesaimizi yepyeni projeler üretmek için harcıyoruz.”

“NE YAPSAK AZ”

Belediye olarak ‘Ekinözü'ne ve Ekinözülülere ne yaparsak azdır’ diyen başkan Çeleğen, Ekinözü'nün konum itibari ile bulunmaz bir ilçe olduğunu belirtti. İlçede birlik beraberlik adına güzel işlerin devam ettiğini bildiren Başkan Çeleğen, konumu, huzuru ve kardeşlik bağı, dayanışması, birlik ve beraberliği itibariyle Ekinözü'nün diğer ilçeler arasında gözde olan bir ilçe olduğunu söyledi.

EKİNÖZÜ GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR İLÇE

İlçede kendi akrabalarının yaşadığını hatırlatan Çeleğen, yanlış bir iş yapmaları halinde ilçenin büyükleri tarafından uyarıldıklarını belirterek şöyle konuştu; "Seçilen bir kişi olarak, belediye olarak hizmet anlamında, çok şeyler yapılması gerekiyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız, yılardır hizmet konusunda büyük sıkıntılar çekmekte. Ekinözü gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğu için bunu da bu yıl başlattık. Çalışmalarız bitecek ve halkımızın hizmetine sunacağız. Tabi biz bu çalışmaları 3 yıl içinde yaptık. Bunlar 5 yıllık süre içinde yapılacak çalışmalardır ama biz bunu 3 yılda gerçekleştirdik. İnşallah elimizden geldiği kadar bu ve bunun gibi Ekinözü'nün ihtiyacı olan projeler geliştirme gayreti içindeyiz. Ekinözü'ne hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda hemşerilerimiz bize güvenebilir. Kendileri de iyi biliyorlar ki belediyemizin kapıları her zaman kendilerine açık. Her zaman da emirleri başımızın üstündedir. Çünkü Ekinözülü hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Ekinözülü hemşerilerimize çağrımız; öncelikle bize güvensinler. Çünkü biz hemşerimizi asla mahcup etmeyeceğiz. Ekinözü için en güzel hizmetleri yapacağız. Çünkü bizim ilçemizde kardeşlik hukuku had safhadadır. Ekinözü ilçemiz en güzel hizmetlere layıktır. Bizde bunun için çalışmaktayız. İnanın ki Ekinözü'nü daha güzel günler beklemekte."

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Hizmet değerlendirmesi de yapan Çeleğen; "2017 yılında Belen yolumuza asfalt yapıldı, şuan köylerimize parke taşı yapıyoruz. 1 adet nikâh sarayımız, 35¬40 kilometreye yakın sıcak asfalt yaptık. İçmelerimizin çevre düzenlemesini yaptık. Hizmet anlamında bu 3 yılı iyi değerlendirdik. Hizmetler mutlaka gelecektir. Ama fani bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimizi sevelim, sayalım, gelişi güzel şeylerle insanları yıpratmayalım. Sizden bunu arz ediyorum” ifadelerini kulandı. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326