Büyükşehir Suriye'ye yardım gönderdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin ortak olarak hazırladığı yardım kampanyası’nda 2 tırdan oluşan 152.yardım tırı dualar eşliğinde Suriye’ye gönderildi.

Büyükşehir Suriye'ye yardım gönderdi

Büyükşehir Suriye'ye yardım gönderdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin ortak olarak hazırladığı yardım kampanyası’nda 2 tırdan oluşan 152.yardım tırı dualar eşliğinde Suriye’ye gönderildi.

21 Haziran 2017 Çarşamba 17:31

TOPLAM 152 TIR GÖNDERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba,Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yapılan törende yapmış olduğu konuşmasında, Suriye’ye yardım tırlarının bugün iki tırla beraber 152.sini göndermiş olduklarını belirtti.

Balbaba, bugün gönderilen yardım tırlarının bayram öncesi çok daha hoş ve anlamlı hale geldiğini belirterek “Bu iki tırımız  İdlib'teki kardeşlerimize bir nevi bayram hediyesi gibi olacak. Bugün uğurlayacağımız tırlardan birinde gıda kolisi diğerinde de un bulunmaktadır. 1 yıldır devam eden yardım organizasyonumuzla son iki tırla birlikte 152. tırımızı göndermiş oluyoruz. Bu yardımlara emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz."

"İdlib, ikinci  Afrika"
Hayrat İnsani Yardım Derneği Bölge Temsilcisi Ubeyd  Köşker gönderdikleri yardım tırlarında bir ekip halinde Suriye’deki dağıtımları bizzat kendileri dağıttıklarını söyledi.

İdlib’in nüfus oranının ikinci Afrika konumuna ulaştığını Belirten Köşker aşırı yoğunluk sebebiyle özellikle gıda konusundaki ihtiyaçların yoğunlaştığını belirtti.

Köşker, orada yaşayan halkın iş sahası veya sanayi  gibi gelir getirici imkanları olmadığından dolayı hayatalrını tamamen insani yardımalrla sürdürüyorlar.  "Bu vesileyle yardımların devam etmesi gerekiyor. ya onlara bir iş sahası oluşturulmalı ya da insani yardım faaliyetlerinin bu şekilde devam etmesi gerektiğini gözlemliyoruz.  Suriye'de yaptığımız dağıtımlarda  Türkiye'ye olan sevgilerini hep aktarıyorlar.  Türkiye'den başka Müslümanlara sahip çıkanın olmadığını söylüyorlar. Oradaki mağdur ve mazlum halk  Türkiye'ye ve  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar." İfadelerine yer verdi

Gıda kolileri ve undan oluşan yardım tırları dualar eşliğinde Suriye İdlib’e uğurlandı.


 

Son Güncelleme: 22.06.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326