Uluslararası dondurma festivali başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali sempozyum sonrası düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Uluslararası dondurma festivali başladı

Uluslararası dondurma festivali başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali sempozyum sonrası düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

22 Eylül 2017 Cuma 20:36

Festivalin açılışında konuşan Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın dondurmasıyla Türkiye’nin guru kaynağı olduğunu söyledi.

Dondurmanın dünya çapında bir üne sahip olduğunu söyleyen Erkoç; “Kahramanmaraş dondurması sadece Maraş’ımız için değil, Türkiye’mizin guru kaynağı. Çünkü bu ürün dünyanın 4 bir yanında tüketilmekte. Dünyanın belki 100 den fazla ülkesinde beğeniyle tüketilmekte ve katma değer sağlamakta. Türkiye’nin ihracatında da önemli payı var. Bu alanda binlerce insan istihdam edilmekte. Büyükşehir belediyesi olarak bu kadar güçlü bir ürünü tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir farkındalık oluşturalım dedik. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin, dondurma firmalarının ve sayın valimizin, başbakanlığımızın, sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bu tanıtımın birinci aşaması olan festivali başlatmış olduk.” diye konuştu.  

Kahramanmaraş Valisi vahdettin Özkan ise dondurmanın şehrin simgelerinden biri olduğunu belirti. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekür eden vali Özkan; “Ekonomik ve kültürel anlamda sürdürülebilir bir kahramanlık bizim şehrimizin vizyonudur. Bu vizyonu, il ve yurt dışından gelen misafirlerle paylaşmak, onlarla beraber bu hedefi inşa etmek önem arz etmektedir. Dondurma şehrimizin simgelerinden birisi. İlimizde bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliklere geçildi. Bu kapsamda Alpedo firması tarafından hazırlanan dev dondurma, vinç yardımıyla asıldığı yerde Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyelerince satır yardımıyla kesilerek alandakilere dağıtıldı.

3 gün sürecek Festival kapsamında sempozyum, güreş turnuvası, yemek yarışmaları, dondurma ikramları, Kabardinka dans performansları, halkoyunları gösterileri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler olmak üzere birçok etkinlik düzenlenecek.

Adige Cumhuriyeti, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya’dan gelerek kültürlerini festivale taşıyacak halk oyunları ekipleri hem ülkelerinin tanıtılmasına hem de halklar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacak. (Haber: Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 22.09.2017 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326