Dernek başkanı Çöplü, Savcıları KSÜ Tıp için göreve çağırdı

Kahramanmaraş Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan vurgunların ortaya çıkması için Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulundu.

Dernek başkanı Çöplü, Savcıları KSÜ Tıp için göreve çağırdı

Dernek başkanı Çöplü, Savcıları KSÜ Tıp için göreve çağırdı

Kahramanmaraş Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan vurgunların ortaya çıkması için Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulundu.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 16:44

Dernek Başkanı Çöplü, KSÜ TIP ile ilgili bu zamana kadar birçok yanlış uygulamayı belgeleri ile dile getirdiğini ama hiçbir sonuç elde edilemediğini söyledi. Çöplü haber merkezimize özel yaptığı açıklamada çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Bu iddialar karşısında KSÜ TIP Fakültesi’nde bir an önce savcıların olaylara ve vurgunlara el atması gerektiğini vurguladı.

İşte o sorular ve iddialar:

‘’Ülkemizin başında virüs belası var iken birde üstüne yangınlar da eklendi.

Allah ülkemizi Türk milletini korusun..

Elbette geçecek ve daha güzel, daha aydınlık günleri inşallah göreceğiz.

Bu Ülke bizim bu topraklar, ağaçlar yasayan tüm canlılar bizim yani kısaca bu vatan bizim kendini Türk hisseden herkesin.

Bu nedenle Herkes bu ülkenin bekası için selameti için taşın altına elini sokmalı.

Şehrimizde Sağlık ve Tıp Fakültesi

Alışa gelmeyen biçimde son 3 yıl da nerdeyse her tür olay Ksü Tıp fakültesinin başına geldi veya getirtildi bilinmez ama gerçek olan tek şey yaşanan söylenen ve iddia edilen her olay iki satır açıklama ile bol kelime oyunları ile bir yere bağlanmaya çalışılsa da hep ucu boşta kaldı.

Sondan geriye doğru gidildiğinde olaylar zinciri

Laboratuvar çalışanlarına yırtık delik deşik eldivenler ile hizmet vermeye çalışan Sağlık çalışanlarının isyanı..

Tarihi geçmiş ilaçların kullanımı üzerine 4 kalem ilaçtan sadece 1 tanesini uzun kelimeler ile döndürerek açıklamaları.

Diyaliz ihalesinin ısrar ile bir firmanın üzerinde durdurularak sırf sabah kahvaltısı hazır olsun herşey olsun düşüncesiyle üstüne hasta yönetimini ellerinde tutma hırsı ile tabiri caizse peşkeş çekilmesi...

Kozmetik bölümünde dönen ve işlerin üstü kapatılarak başlarından atılması...

Pandemi ücretlerinin sırf yönetim mekanizmasını ihya etmek adına çalışan değil oturanlara üst limitli dağıtılması bunlar içerisinde sırf ordan gelecek 3 kuruş para için korona virüs tulumlarını giy çıkart modeli ile gelen paradan aslan payını alma hırsı...

Hastaneye gelen hastaların birçoğunu randevu sistemini de öne katarak özel randevuya yönlendirip parası olan düdüğü çalara getirilmesi...

Asistanları muayenede tek bırakıp gezme tozma derdinde olan kişilerin yüzüne yanlış ilaçların hastalara yazılması...

Ondan daha da önce acil de isyan çıkartan asistanların istifası..

Ondan daha da ön ce başka bölüm hocalarının zorunlu acil de nöbetçi tutturulmaya zorlanması...

Tıp fakültesi Dekanlığının görevden uzaklaştırılarak yerine gelen yeni ekibin bu zamana kadar yapılan iş ve işlemleri detaylı incelemesiyle birçok konu aydınlığa kavuşacaktır.

Plâstik Cerrahi ve yara bakım bölümlerinin tedavilerde kullandıkları malzemelerin detaylı şekilde incelemesi yapılabilir mi?

Kozmetik bölümünün kurulduğu günden bugüne kaç hasta girişi olduğunu? ne kadar gelir olduğunu? Hastane eczanesinden ne kadar ilaç kullanıldığını? Kozmetik ile ilgili bugüne kadar ne kadar alım yapıldığının açıklanması.

Diyaliz bölümünün ihale ve şartnamesi üzerinden kaç seans tedavi yapıldığı ve faturalandırmaların yapıldığı yer ile seansların karşılaştırılması.

Şikâyetler üzerine yapılan ve yapılmakta olan soruşturma görevlisi olarak dekanlığın kimleri hangi konularda atadığını ve suç işleyen ile soruşturma izinlerini verecek olacak kişiler aynı kişiler olup olmadığı.

Sağlık kurulunda son yıllarda kozmetik plastik cerrahi gibi bölümlerde tedavi gören hastalar adına kaç kişiye rapor hazırlanmıştır.

Cildiye bölümü üzerinden kaç hasta özel olarak başvurmuş ve kaç hastaya sgk ödemesi dışında özel tedavi yapılmıştır.

Böbrek Nakli olmak için başvuran kaç hastaya işlem yapılmıştır veya da kaç hasta özel muayene sonrası böbrek nakline yönlendirilmiştir.

Özel muayene şartları oluşmadan hangi bölümler usulsüz kaç hasta özel muayene yapmıştır.

Hastanede kullanılan araç gereçler en çok hangi firmalar üzerinden doğrudan temin ile ihaleye çıkmıştır ve bu firmalardan alınan malzemelerde defolu veya tarihi geçmiş ürünler bulunmakta mıdır?

Normal Poliklinik esnasında hangi bölümler ve o bölümlerin sekreterleri gelen hastaları özele yönlendirmekte.

Göz KBB gibi bölümlerde malzeme için ihalelerde tüm şartlara uyum sağlanıyor mu yoksa o bölümlerde görev alan kişiler tarafından keyfi işler yapılarak malzeme temini yapılmakta mıdır?

Diye gider durur. Ama bu iş çok baş ağrıtacak gibi herkes ettiğini bulur ve cezasını çeker.’’

Son Güncelleme: 11.08.2021 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326