İstikrar Türkiye'yi uçurur

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdullah Çinkay, "İstikrar Ekonominin can damarlarıdır, Türkiye’yi üst seviyelere taşır." dedi.

İstikrar Türkiye'yi uçurur

İstikrar Türkiye'yi uçurur

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdullah Çinkay, "İstikrar Ekonominin can damarlarıdır, Türkiye’yi üst seviyelere taşır." dedi.

22 Haziran 2017 Perşembe 16:33

Geçmişte Türkiye'nin büyük badireler atlattığına dikkat çeken Çinkay; "2002 den bu yana zorlu süreçler yaşansa da, ülkede atılım ve gelişme meydana geldiğini göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin beklentilerine, dününe, bugününe ve yarınına bakıldığında; kayıp olan yıllarını toparlayan bir dönemde olduğunu görüyoruz. İş dünyası için yönetimsel sisteminin oluşturacağı zafiyetlere ve bu zafiyetlerin getireceği ekonomi dalgalanmalarına bu ülkenin tahammülü kalmadı. Zaman, çalışan ve üreten için çok kıymetli bir hazinedir. Ülkenin içinden geçtiği süreç istikrarın uzun vadeli olacağını gösteriyor, bu durum bize güçlü bir Ekonominin sinyallerini veriyor." diye konuştu.

"OSB'LERE YATIRIM DAHA KOLAY"

Kahramanmaraş'ın, kalkınmada 5'nci bölgede olduğunu vurgulayan Çinkay, OSB'de kurulan tesislerin 6'ncı bölge avantajından faydalandığını anımsattı. Çinkay; "Ayrıca yatırım-teşvik anlamında da çeşitli teşviklerden faydalanılmaktadır. Hem teşviklerden yararlanmak hem de OSB’lerde yatırım yapmak prosedür açısından da daha kolaydır." açıklamasında bulundu.

"PARSELLER DOLDU BOŞ ARSA KALMADI"

Kavlaklı OSB'de, üretim yapan firmaların 9 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Çinkay şöyle konuştu; "Kavlaklı Organize Sanayi Bölgemizdeki faaliyet gösteren firmalarda tekstil, teknik tekstil, madeni mutfak eşyaları, bakalit kulp, alüminyum levha, alüminyum profil, mobilya, bina yalıtım malzemesi, endüstriyel klima, endüstriyel yumuşatıcı, oluklu mukavva, bulgur, polistiren ambalaj, yalıtım malzemesi ve WPC odun plastik kompozit panel malzeme üretilmektedir. Kavlaklı Organize Sanayi bölgemizde üretimde yapan firmalarda 9 bin istihdam sağlanmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş’ın büyük yükün azaltmasına rağmen yeni gelen yatırımlara yetmedi. Şu anda bölge içerisinde hiç boş arsa kalmadı. Gelen taleplerin karşılanması adına yeni Organize Sanayi Bölgesi ve imar alanları gerekiyordu. Bunların yapılması yatırımların önünü açacak, Kahramanmaraş ekonomisini katkı cihetinde pozitif geri dönüş alacağı ’da ha şikârdı. Bu itibarla Tomsuklu Tekstil İhtisas OSB hayata geçirildi ve yeni kayıtlar alınmaya başladı."

"TESTİL VE ÇELİK'TE SEKTÖR DOYDU"

Kentte, tekstil ve çelik sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma olduğuna işaret eden Çinkay, bu sektörlerde doyum noktasına ulaşıldığının altını çizdi.

Yatırımcıların farklı alanlara yöneleceği bilgisini paylaşan Çinkay şunları kaydetti: "Kahramanmaraş’ta yatırımcılar bilindiği gibi Tekstil ve çelik sektöründe yoğunlaşmışlardır. Bu sektörler doyuma ulaşmış durumda. İlerleyen süreçte yatırımcılarımız enerji ve diğer üretim alanlarına yönelme yapacaklarını düşünüyoruz. Gerek şehrimizde gerekse ülke çapında stratejik sektör olarak Enerji, Çimento, Demir-Çelik, Bilgisayar Teknolojisi gibi alanlar değerlendirilebilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326