Debgici; “Kurban Bayramından Sonra Sahaya İniyoruz”

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Kahramanmaraş Şubesi, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgiciyi makamında ziyaret etti.

Debgici; “Kurban Bayramından Sonra Sahaya İniyoruz”

Debgici; “Kurban Bayramından Sonra Sahaya İniyoruz”

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Kahramanmaraş Şubesi, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgiciyi makamında ziyaret etti.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:26

Ülke ve Kahramanmaraş gündeminin konuşulduğu ziyarete ABYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Ebru Sema Akkurt, Başkan Yardımcısı Ayhan Akyol, Yönetim Kurulu Üyesi Muttalip Akkuş ile Maraş Ana Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kenan Onaran, Haber Hanesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci İlhan Gökalp Durmuş, Marpol TV sahibi Selim Işık ve ses sanatçısı Neslihan Baltacı katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti’nin 6. Olağan büyük kurultayı, ekonomik durum ve yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kurban bayramının ardından partisinin sahaya ineceğini ve yerel seçimler için çalışmalara başlayacağını bildiren Debgici, Eylül ayından itibaren hem belediye başkanlığı, hem meclis üyeliği için aday adayı sürecinin başlayacağını belirtti.

“KURBAN BAYRAMINDAN SONRA SAHAYA İNİYORUZ”

Bu süreçte bazı değişikliklerin olabileceğini açıklayan Debgici;    

“18 Ağustosta 6 Olağan Büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Öncelikle bugüne kadar teşkilatta görev yapmış, emek vermiş tüm mensupları kutluyorum. Bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımı da kutluyorum.

Elbette genel merkezimiz kongreleri belli periyotlarla yapıyor. Biz kurultay partileri değiliz. Her şey AK Partide zamana dayılı istişareli yapılıyor. 6. Olağan Kongrede yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı genel başkan seçeceğiz ve yeni bir genel merkez yapılandırması oluşacak. Aynen kongre süreçlerinde tüm ilçe ve illerde olduğu gibi bazı değişikler olacaktır. Bu Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimizin takdiridir. Sonuç ne olursa öyle devam edecektir.

18 Ağustostaki olağan kongremiz sonunda ise yerel seçim çalışmalarımız hız kazanacaktır. Önümüzdeki kurban bayramından sonra herkes sahaya inip çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Yapılacak değişimlerin genel merkezde bir çetele halinde tutulduğunu aktaran Debgici  

“Elbette tüm Türkiye’de aslında değişecek olanlar veya değişmeyecek olanlar genel merkezimiz nezdinde bir çetele olarak tutuluyor. AK Parti sürekli olarak hem kamuoyu yoklamalarıyla hem vatandaş ve kuruluşlar nezdinde sürekli bir takibatla yerel yönetimlerin ne türlü faaliyetler gösterdiği, hangi sözleri verdiği, neler yerine getirdiği ve neler yaptığının tüm dokümanları genel merkezlerimiz elinde var. Bazen milletvekillerimizden bazen il teşkilatlarımızın da görüşleri alınıyor.

Önümüzdeki süreç artık aday adayı olma vakti. Tabi herkesin aday adayı olma hakkı vardır. Hem Belediye başkanlığı adına hem meclis üyeliği adına. Eylül ayından itibaren bu süreç başlayacak ve belki adaylarımız bu sefer biraz daha erken açıklanabilir ve son olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Tabi burada bizim için önemli olan memlekete hizmet,  ülkeye hizmet, hizmet sevdalısı ve vatandaşa hizmet etmeyi seven insanların bu koltuklara getirip yapılmış olan bu hizmetlerin üzerine yenilerini katmaları. Bazen bizim yanımıza aday adayları gelip gidiyor lakin bu nezaket ziyaretinden öteye bir şey değil. Genel merkezimizden daha herhangimi bir süreçte açıklanmadığı için şimdilik dostane çayımızı içtiğimiz ziyaretler oluyor.” açıklamasını yaptı.

Hafta sonu yapılacak büyük kurultay için Ankara’ya gideceklerini anlatan Debgici şunları kaydetti:

“Bu hafta inşallah Ankara’ya 6. Olağan Büyük Kongremize gideceğiz. Kahramanmaraş’ın her köşesinden arkadaşlarımız, teşkilat mensuplarımız ve Gönüllülerimiz ile birlikte katılacağız. Bu kongre öncekilere göre daha özellikli bir kongre. 24 Hazirandan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine resmi olarak geçişin tamamlandığı seçimin ardından ilk büyük kongre. Dolayısıyla bu önem arz ediyor.  İçinde bulunduğumuz zamanın şartlarını düşündüğümüz zaman bu kongrenin ne kadar önemli olduğu aşikâr ortada. İnşallah Kahramanmaraş olarak reisimizin ve AK Partinin yanında teşkilat mensupları ve kahraman bir şehrin evladı olarak bizlerde hep beraber anakaradayız.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİLMEDE CUMHUR İTTİFAKI İLE HAREKET EDECEĞİMİZ BELLİ DEĞİL”

“Önümüzdeki seçilmede cumhur ittifakı ile hareket edeceğimiz belli değil. 18 Ağustostan sonra 50 kişilik MGYK ve başkan yardımcıları belli olduktan sonra bu seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olacaktır. Şuan Cumhur ittifakı bugün mecliste hala devam ediyor. Bunu Cumhurbaşkanımızda Sayın Devlet Bahçelide tekrar tekrar söylüyorlar. Ülkemizin birlik beraberlik açısından, daha ferah, daha konforlu, daha emniyetli ve daha güzel bir Türkiye ve gelecek için gereğinin neyse herkes elini taşın altına koyarak bu şekilde çalışmalar devam edecek.”

“BİZİ ESİR ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Türkiye ve bu topraklarda yaşayan herkes esareti kabul etmeyen insanlar. Esaret sadece silah zoruyla bir yerde bastırılmak değil. Esaret yeri gelir spor alanında olur, yeri gelir bilim sanayi alanında olur, yeri gelir ekonomik alanda olur. Şuan ekonomik olarak bizi kıskaca, bizi boğulmaya ve bizi esir etmeye çalışıyorlar. Ama biz buna boyun eğmeyeceğimize deklare ettik ve her ortamda da söylüyoruz. Nihayetinde bugün cumhurbaşkanımız Amerikan elektronik mallarını boykot çağrısında bulundu ve buna topyekûn 81 milyon kulak veriyor ve tüm dünyada da etki buluyor. Teknolojik üretimi sadece Amerika yapmıyor. Bizim kendi yerli üretimimiz de var. Bugün terörle mücadelede sona gelindiyse bunda en büyük pay kendi yerli milli savunma sanayimizin aktif olarak ortaya çıkmasıydı. Ekonomide de biz milli ve yerliye dönüş sergileyebilirsek dışa bağımlılığımız azalır. Devir enerji devri. Bugün savaşların hepsi enerji üzerine, su üzerine oluyor. Böylesi bir ortamda hala bizi silahlı terör örgütleri kıskacında tutmaya çalışıyorlar. Bunu bir şekilde bertaraf ediyoruz ve bunu kanıtladık.”

“TÜKETEN BİR TOPLUMUZ”

“Maalesef üreten bir devlet değiliz, tüketen bir toplumuz. Fakat bunun önüne geçebilmekte bizim elimizde. Gerekli tasarrufları yaparak ve yerli milli sermayeye dönerek çevremizdeki veya dost ve müttefik ülkelerle bir şeyler üretebilirsek bizi daha ileriye götürebilecektir. Biz bugün Amerika’ya kafa tutabiliyorsak, dünya beşten büyük diyebiliyorsak ve buna tüm dünyadan ses gelebiliyorsa biz doğru yoldayız demektir. Şuan dolar altı bucuk civarında seyir ediyor ve bu bizim ekonomimize direk vurmuyor. Bundan 30 yıl önce sadece yüzde onluk bir artış ekonomiyi alt üst edebiliyordu. Şuan sadece Türkiye’de bir mevzu yok. Tüm dünyada global bir mevzu var. Çine vergi artırımı, Almanya’daki otomotiv devlerine ceza kesilmesi, Türkiye’deki alüminyum ve çelik sektöründeki cihazlarına üreten ham maddesine veya araçlarına ilave vergi konması bize bir bakım yaptırımlara maruz kalmamız bizde aksine esareti kabullenmeyen bir toplumun daha da dik durmasına sebep olur.”

“BELİRSİZLİK İNSANLARI SIKINTIYA SOKABİLİR”

“Buradaki belirsizlik insanları sıkıntıya sokabilir. Şuan bize iş talepleri geliyor ve bizde bunları alıp yönlendiriyoruz. Fabrikalar personel alıyor şuan. Belirsizlik aslında tam olarak seçimler yaklaşmadan önce piyasadaki ne durulmalara yol açan “ ne olacak” sorusu. Şuan sadece doların yükselmesi sonucu sadece bir takibat söz konusu. Olağan sistem devam ediyor. İster istemez hala bir koruma ve kollama söz konusu.

“YERLİ MALLARI KULLANARAK BOYKOT EDECEĞİZ”

“Devlette artık basit bir yönetim şekli yok. Artık kemikleşmiş, oturmuş, dirayetli, ileriye olumlu bakan ve kendini geliştiren bir Türkiye var. Bizde kendimize dikkat edersek Amerika’yı şahıs boyunda Amerikan malları yerine yerli malları kullanarak boykot edeceğiz. Bizim tek müttefikimiz Amerika değil. Bizim komşumuz Irak, İran, Bulgaristan ve yanı başımızda Rusya var. Biz Afrika’ya yayılarak onlarla iç içe oluyoruz. Onlarla iş anlaşması imzalıyoruz ve buda bizim ekonomik olarak sadece bir yere bağımlı olmadığımızı gösteriyor.” (İlker Güzeldemirci)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326