Kahramanmaraş'ta çığ tatbikatı

Kahramanmaraş'ta çığ altında kalan kişiyi kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta çığ tatbikatı

Kahramanmaraş'ta çığ tatbikatı

Kahramanmaraş'ta çığ altında kalan kişiyi kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

25 Mart 2019 Pazartesi 10:11

Merkeze bağlı 2 bin 300 rakımlı Yedikuyular'da yapılan tatbikatAfet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) 11. Bölge arama kurtarma ekipleri katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği çığ altında kalan kayakçının kurtarılması için çalışma başlatıldı. AFAD, UMKE ve İHH ekipleri kar altında kalan kişiyi kurtararak hastaneye ulaştırdı.

Kahramanmaraş AFAD Eğitim Uzmanı ve İHH Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Mehmet Arık, yaptığı açıklamada, tatbikata Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Malatya'da gelen arama kurtarma ekiplerinin katıldığını söyledi.

Ekiplerle çığda arama kurtarma ve tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade eden Arık, "AFAD ve UMKE ekiplerimiz burada eğitim verdi. Bizlere katkı sağladı. Gerçekten burada müthiş bir tecrübe edindik. Herhangi bir çığ düşmesi durumunda ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için biz bu eğitimleri alıyoruz." dedi. (aa)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pluto credit finance 5 yıl önce

Krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar için ve hayatlarında maddi canlanma isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faizle kredi veriyoruz, her türlü borç borç kredisi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci veriyoruz Ülkeye maddi sıkıntıdan kurtulmak için kredi vb. Firma Adı: PLUTO KREDİ FİNANSI EVİ. Bugün bize ulaşın
Finansal yardım için e-posta: [email protected]
Whatsapp: +18474539904

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326