Kahramanmaraş’tan Yemen’e Yardım Eli Uzandı

Kahramanmaraş Hayrat İnsani Yardım Vakfı, bombardıman altındaki Yemen’e insani yardım ulaştırdı.

Kahramanmaraş’tan Yemen’e Yardım Eli Uzandı

Kahramanmaraş’tan Yemen’e Yardım Eli Uzandı

Kahramanmaraş Hayrat İnsani Yardım Vakfı, bombardıman altındaki Yemen’e insani yardım ulaştırdı.

27 Kasım 2018 Salı 12:53

Hayrat İnsani Yardım Derneği, "Yemen Acil Yardım Bekliyor" kampanyası ile Yemen halkına yardım götürmeye devam ediyor.Kahramanmaraş’tan da Yemen yardım kafilesine katılan heyet, bombardıman altında tahrip olan su kuyularından dolayı susuz kalan halka tankerlerle su taşıyorlar.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı,  yurtiçindeki ve yurtdışındaki koordinatörleri ve partnerleriyle birlikte, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde tüm maddi ve manevi ihtiyaçlara en etkili şekilde cevap vermeye çalışıyorlar.

4 yıldır iç savaşın devam ettiği Yemen’e kayıtsız kalmayan Kahramanmaraşlılar, Hayrat İnsani Yardım eliyle bölgeye gıda yardımı takviyesinde bulundular. 2 bin kişiye gıda yardımı dağıtan ekipler, tankerlerle de su desteği sağlıyorlar.

Bölgeden yeni gelen Vakfın Suriye Koordinatörü Köşker “Yemen’de durumlar içler acısı, bombardıman devam ediyor. 28 milyonluk nüfusun 22 milyonu aç ve perişan durumda. Hayrat Yardım ekibi olarak Marib bölgesinde  iç kesimlerine doğru ilerledik. Buradaki yoğun bombardımandan dolayı  insanlar aç ve susuzluk içerisinde  olan insanlara sahra bölgelerinden , temiz su kuyularından tankerlerle su taşıyarak 150 tanker su taşıyarak 2 bin kişinin  su ihtiyacını çözdük.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşYardımYemen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326