Ali Çırak “Mesele Vatan Olunca Her Şey Teferruat Oldu”

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Ali Çırak “Mesele Vatan Olunca Her Şey Teferruat Oldu”

Ali Çırak “Mesele Vatan Olunca Her Şey Teferruat Oldu”

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

13 Temmuz 2018 Cuma 16:42

15 Temmuz gecesi darbeyi ilk duyduğu anda ülkenin geleceğini merak ettiğini belirten Ali Çırak, “Bizde öncelikle vatan gelir.  Vatan olmasa ailemiz olmaz, namusumuz olmaz. Biz çok özel bir milletiz. Cumhurbaşkanının sokağa çıkın çağrısıyla bir anda sokaklar doldu.  Mesele vatan olunca her şey teferruat oldu. Herkes darbecilere dimdik, karşı durdu.” dedi.

Ali Çırak’ın açıklamasından satır başları:

“O gece ülkemizin geleceği nasıl olacak onu düşündüm. İç savaş çıkacak mı, Suriye gibi mi olacağız, ülkemiz bölünecek mi? Böyle bir korku oldu içimde. Bizde öncelikle vatan gelir.  Vatan olmasa ailemiz olmaz, namusumuz olmaz. O gece meydanlara indik hemen.

O gece belli bir saate kadar cumhurbaşkanımızı düşündüm. “Hani liderimiz nerede? Diye düşünmeye başladım. Çünkü bu olayın altından liderimiz olmadan kalkamayacağımızı biliyordum. Lidersiz olsaydık kime tepki göstereceğimizi kime karşı duracağımızı bilemeyiz. Karşıdaki askerde bizim askerimiz, kalkışmadan haberi olmayan Anadolu’muzun askeri. Cumhurbaşkanımız belli bir saatten sonra ekranlara çıktıktan sonra, bir “oh” çektik. 

Biz çok özel bir milletiz. Cumhurbaşkanının sokağa çıkın çağrısıyla bir anda sokaklar doldu zaten.  Mesele vatan olunca her şey teferruat oldu. Herkes darbecilere dimdik, karşı durdu.

Biz tarihten bugüne, tek lidere alışmışız. Biz böyle bir milletiz. Biz liderimize güveniyoruz. Zaten güvendiğimiz için meydanlara indik. O gece biz gerçekten kardeş olmuştuk.” 

“BİZ SAHİP ÇIKAMADIK AMA SİZ SAHİP ÇIKTINIZ”

“Ben dedeme hep sorardım darbeleri. 15 Temmuzdan sonra yine sorunca şu cevabı aldım; ‘Oğlum biz sahip çıkamadık ama siz sahip çıktınız. Siz Osmanlı ruhunu ortaya çıkardınız.’ Bende kesinlikle Osmanlı ruhunu ortaya çıkardığımıza inanıyorum. 

Önümüzde kocaman bir örnek vardı, Suriye. Vatanı namusun ayaklar altına alındığını biz Suriye’de gördük. Onların bayraklarına sahip çıkmadıkları için bu durumda olduklarını görüyoruz.  Biz bayrağımıza vatanımıza sahip çıkarsak öyle bir şey yaşamayacağız.”

“MİLLİ RUHUN ORTAYA ÇIKTIĞI BİR GENÇLİK VAR”

“Milli ruhun ortaya çıktığı bir gençlik var şuan. Bu konuda dizilerin filmlerin çok önemli bir yeri var. Milli ruhu geliştirmek için çok güzel diziler filmler çekiliyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Bize yıllardır Osmanlıyı yanlış tanıttılar. Bize bizim Ecdadımızı yanlış anlattılar. Bu ülkenin manevi değerlerine zarar vermek için safsata Osmanlı dizileri çıkarttılar. Özü ve gerçeği anlatmadılar. Biz şuan çok şükür özümüze döndük. Biz bugün bir araya geldiğimizde Allah, Vatan Bayrak diyebiliyoruz.  Televizyonda bir şehit haberi aldığımızda hepimizin yüreği burkuluyor.  Bu milli ruhtur. Biz bu ruhu yakaladık.”

“TÜRKİYE ÇOK GÜÇLENDİ”

“Önümüzde çok güzel yılların olacağına inanıyorum. Türkiye çok güçlendi. Mazlumların İslam âleminin gözü bizim ülkemizde. Bizi artık lider ülke olarak gördüklerine inanıyorum. Buda bizim çok büyük sorumluluk aldığımız anlamına gelir. Bizim çok güçlü olup dünyanın diğer ucundaki mazluma sahip çıkmamız gerekiyor.”

“BİZ BİR GÜN BİLE ŞANTİYELERİ DURDURMADIK”

“Darbe olduktan sonra bizim kullandığımız ham maddelerde bir artış oldu. Bunun da en büyük etkenleri darbeyi yapanlar. Hainlerin bize ekonomiyle, kur ile karaborsa ile ambargo uygulamaya çalıştılar. Ben bunu hissettim. Bir anda demirin 1.20 TL den 3 TL olması anormal bir durumdu. Bizim kendimizin ürettiği ham maddelerde bile bir artış oldu.

Biz bir gün bile şantiyeleri durdurmadık. Onların oyununa gelmedik. Onların oyununa göre biz şantiyeleri kapatıp 300e yakın işçiyi işsiz bırakmamız gerekiyordu.  İş dünyası olarak memur olarak esnaf olarak hepimizin devlete sorumluluğu var. Bu sorumluluğu da biz işimizi en iyi yaparak göstereceğiz. Bugün az kazanabilirsin ama devlet ayakta olduğu sürece biz kazanacağız. Herkesin hakkıyla kazanmasını istiyorum. Çok çalışmamız gerekiyor.”

“ŞEHİTLER BİZİM İÇİN CAN VERDİLER”

Şehitler bizim için can verdiler, vatan için can verdiler.  Onları rahmetle anıyorum, yakınlarına baş sağlığı diliyorum, Allah acılarını hafifletsin. Ben şehit ailelerinin devlet tarafından çok büyük desteklenmelerini isteyen biriyim. Şehit aileleri bizim her şeyimiz. Onların bize bıraktığı emanetleri. Devlet onları en üst makama getirsin. En iyi yerlerde ağırlasın. Gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum teşekkürlerimi sunuyorum.

Son Güncelleme: 13.07.2018 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326