Ali Öztunç; “15 Temmuz Ruhu Dünyaya Ders Olmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Millet Vekili Ali Öztunç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle yaptığı açıklamada özgürlük ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptı.

Ali Öztunç; “15 Temmuz Ruhu Dünyaya Ders Olmalı”

Ali Öztunç; “15 Temmuz Ruhu Dünyaya Ders Olmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Millet Vekili Ali Öztunç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle yaptığı açıklamada özgürlük ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptı.

13 Temmuz 2018 Cuma 15:43

Öztunç; “Dost, düşman herkes 15 Temmuz’da gördü ki; bu millet bir yere kadar sabreder ama sabrı bitince de gereğini yapar.” dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, ülkede birlik ve beraberlik havasının hakim olduğunu anımsatan Ali Öztunç; “Türk toplumu yeri geldiğinde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olacağını gösterdi. Tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuzdaki işgal, başkaldırı, darbe girişiminde de herkes bir araya geldi ve ‘bir dakika dur, biz varız’ mesajı verildi. Bunu önemsiyorum. Bu birlikteliğin tüm dünyaya ders olması gerektiğine inanıyorum. Dost, düşman herkes gördü ki bu millet bir yere kadar sabreder ama sabrı bitince de gereğini yapar.

Ben, bu vatan, bu bayrak için canını vermiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların sayesinde bugün bu memlekette yaşayabiliyoruz. Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyorum.” diye konuştu.

Açıklamasında demokrasinin önemine de değinen Öztunç şunları kaydetti:

“O gün toplumun tüm kesimlerinde birliktelik vardı. Darbe girişimi sürecinden sonra ilk başta güzel bir hava oluştu. AKP'li, MHP'li, CHP'li herkes bir aradaydı ama darbe girişiminden hemen sonra hükümetin politikaları ile bu ortam uzun sürmedi. OHAL ile ülkede istenmeyen bir kutuplaşma söz konusu oldu. Oysaki bu ülkemiz için ciddi bir fırsat olabilirdi.

Bu darbe girişimini iyi değerlendirmek gerekir. Bir defa demokratik ülkelerde demokrasi dışı oluşumlara destek verilmemesi gerektiği gerçeği ortaya çıktı. Cemaatlere, bir takım dini gruplara, memleketin, devletin teslim edilmemesi gerektiği anlaşıldı. Bunun adı bugün FETÖ yarın başka bir grup olur. Eğer demokrasi istiyorsak, devleti idaresi bu tür dini gruplardan uzak tutulmalıdır. Bu gerçeği bilerek ülkeyi yönetmek gerekir. Ama maalesef yaşanan bu üzücü olaydan, darbeden ders çıkarılmamış gibi duruyor. Eğer devletimizin gerçek bir demokrasi içerisinde var olması isteniyorsa, herkesin eşit şartlarda ve güzel bir ülkede yaşaması isteniyorsa hiçbir gruba örgüte kişiye tavizler verilmemeli, ayrıcalıklar tanınmamalıdır. Bu darbe girişiminden çıkartılması gereken en önemli sonuçta bence bu olmalıdır.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326