Cuma Karalar; “Reise Tam Destek Hep Destek” dedi

Kahramanmaraş Ilıca eski Belediye Başkanı Cuma Karalar, bölgede Ak Partiye Kahramanmaraş ortalamasından fazla oy çıkacağını söyledi.

Cuma Karalar; “Reise Tam Destek Hep Destek” dedi

Cuma Karalar; “Reise Tam Destek Hep Destek” dedi

Kahramanmaraş Ilıca eski Belediye Başkanı Cuma Karalar, bölgede Ak Partiye Kahramanmaraş ortalamasından fazla oy çıkacağını söyledi.

18 Haziran 2018 Pazartesi 13:29

Karalar; “Reise tam destek hep destek.  Milletvekillerinden de bu bölgeye iyi bir beklentim var.” dedi.

Bölge halkının milletvekillerinden beklenti içinde olduğunu aktaran Karalar; “Ilıca Kahramanmaraş ortalamasının üstünde oy çıkaracak inşallah.  Zaten bölgemiz sağ seçmenlerin bulunduğu bir yöredir. Cılız bir ekip iyi partiyi destekliyor. MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçelinin Milli duruşunu Cazibe olarak gören var ama bunun sandığa nasıl bir etkisi olur bilemem.   Reise hiç itiraz yok bu bölgede. Reise tam destek hep destek.  Milletvekillerinden de bu bölgeye iyi bir beklentim var. Burası aslında ilçe değil beldedir.  Tabi gönül isterdi ki Bir milletvekili çıkaralım ama olmadı.” diye konuştu.

Ilıcanın sorunlarına da değinen Karalar, bu sorunların başında yol ve turizme yönelik tesis yatırımlarının geldiğini belirtti.

“YOLUMUZ YAPILSIN”

Bölgeye Türkiye’nin birçok noktasında turist geldiğini ifade eden Karalar şöyle konuştu;

“Ilıcanın şuan 3 büyük sorunu var. Bunların birincisi Kayseri yol çatısından Ilıcaya kadar olan 24 kilometrelik güzergâh.  Arazinin coğrafi şartlarından dolayı çok eğimli, çok virajlı ve çok ölümlü kazalarda oluyor. 

Veysi bey ve diğer milletvekilleri bunu takip ediyor. Veysi bey Başbakan yardımcısı iken; “Ben bu yolun takibini yapacağım” dedi.  Orda tabi söylemden dolayı hemen başlanacağı algılandı. Ben projenin planlanmasına hemen başlanacağını söyledim.  Daha sonrada Veysi Bey tarafından bir proje değişikliğine gidildi.  Projemizde iki tane viyadük ve 5 tanede tünel var. Bu projenin ihale aşamasına geldiğini biliyorum.”

KAPLICALARDA İYİLEŞTİRME YAPILMALI”

“İkinci sorunumuz ise buradaki kaplıcalarda iyileştirme yapmak lazım. Burada iki tane kaplıca var. Biri Onikişubat Belediyesine ait olan Vali Saim Çotur kaplıcası diğeri ise Büyükşehir Belediyesine bağlı olan özel idare kaplıcası. Bu iki kaplıca da çok demode oldu. Günümüzün Gerekliklerine ayak uyduracak durumları kalmadı. Bu kaplıcaların güncelleştirilmiş projelerle yenilenmesi lazım. Buradaki 3 sorun ise ilçe olmaması. Burada oturan vatandaşlar Buranın ilçe olmasını istiyor. Yeni bir ilçenin Kurulması için 20 bin nüfusu olması gerekir. Ilıcanın nüfusu buraya bağlı mahallelerle birlikte yaklaşık olarak 15 bin. Buranın ekonomisi civar köylerde dahil jeo-termal sulara yani kaplıcaya gelen turistler bağlı. Buradaki yatırımcılar kendini yenileme peşindeler hep.  Bence ılıca Kahramanmaraş ekonomisi için çok önemli bir yer. 100 günlük sezonda ılıca günlük yaklaşık olarak 30 bin misafire ev sahipliği yapıyor. Kayak merkezini ziyaret eden vatandaşların 5 10 misli burayı ziyaret ediyor. Ilıcaya Türkiye’nin her yerinden turist geliyor.

Bir diğer sorun ise Ilıcada büyük lüks bir otelin bulunmaması. Lüks bir otel yapılması durumunda buranın cazibesi artacaktır.” (Furkan Gökçe)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326