Elbistan’da Toki İlk Betonu Döktü

Elbistan'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan 609 adet konut için ilk beton döküldü.

Elbistan’da Toki İlk Betonu Döktü

Elbistan’da Toki İlk Betonu Döktü

Elbistan'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan 609 adet konut için ilk beton döküldü.

30 Mart 2021 Salı 09:07

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında TOKİ tarafından, Elbistan Karaelbistan Mahallesi'de yeni yapılacak olan konutların çalışmaları ve temel kazıları başlamıştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ihaleyi alan firma geçen yıl başlayan temel kazma işlemlerini bitirerek, ilk temel betonlarını döktü.

PERSONEL SAYISI ARTACAK

Edinilen bilgiye göre temel betonlarının döküm işlemi bittikten sonra şantiyede çalışan sayısında ciddi bir artış olacak ve konutlar yapılmaya başlanacak.

2 BİN 400 KİŞİYE YAŞAM ALANI OLACAK

Proje bittiğinde ise konutlarda yaklaşık 2 bin 400 kişi yaşayacak. Konutların 413 tanesi 2+1 196 adeti ise 3+1 şeklinde olacak. Yapılacak olan tüm binalar ise depreme dayanıklı ve kimlikli olacak.

BİR BUÇUK YILDA BİTECEK

Karaelbistan mahallesine inşası başlayan konutların ise yaklaşık bir buçuk yıl sonra tamamlanması bekleniyor. Projenin toplam maliyeti 67 milyon TL olurken, konutlar yatay mimari esasıyla inşa edilecek.

VATANDAŞ MERAK EDİYORDU

Elbistan'da binlerce vatandaş TOKİ temellerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili merak içerisindeydi. Başlatılan çalışmalardan ve temel betonlarının dökümünden sonra da bu merak giderilmiş oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326