Kahramanmaraş Cevizi Festivalle Tanıtıldı

Kahramanmaraş’ta bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘’6. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali’’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraş Cevizi Festivalle Tanıtıldı

Kahramanmaraş Cevizi Festivalle Tanıtıldı

Kahramanmaraş’ta bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘’6. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali’’ renkli görüntülere sahne oldu.

30 Eylül 2019 Pazartesi 16:50

Türkiye ceviz ihtiyacının yüzde 5’inden fazlasını karşılayan Kahramanmaraş, yurt dışına da önemli oranda ihracat yapıyor. Çağlayancerit ilçesinde çiftçiler ise bu yıl 8 bin ton rekolte bekliyor. Beklentiler olursa ilçe ekonomisine katkısı 250 milyon TL olacak. Her geçen yıl artan üretimin yanında şehrin siyasi isimleri de düzenlenen etkinliklere katılarak Kahramanmaraş cevizinin tanıtımına katkı sağlıyor.

Çağlayancerit’te düzenlenen festivale, Kahramanmaraş siyasetinin önde gelen isimlerinin yanı sıra birçok sanatçının da katılımıyla, yöreye özgü cevizler de görücüye çıktı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, burada yaptığı konuşmada, ceviz festivalinde olduklarını anımsatarak, kentin önemli tarım ürünlerinden birinin ceviz olduğunu söyledi. Türkiye’deki toplam ceviz üretiminin yüzde 5’inden fazlasını Kahramanmaraş’ın ürettiğini bununda yarıya yakınının Çağlayancerit bölgesinde yetiştiğini dile getiren Güngör, festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Festivalin açılış programı ve konuşmaların ardından kurulan stantları gezen katılımcılar, daha sonra düzenlenen konsere geçti.

İlçe Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, geçtiğimiz yıl 7 bin ton olan rekoltenin bu yıl bin ton daha artarak 8 bin tona çıkacağını söyledi. Sarıaltun ‘’Her geçen gün yeni dikilen ağaçlarımız ilçe ekonomisine katkı sunmak adına bacasız sanayide biz ilçemizi geliştirmeye ve ilçe halkımızın ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu sene 8 bin ton ile ilçe ekonomimize 295 milyon TL girdi sağlamayı planlıyoruz. Kahramanmaraş ceviz anlamında Türkiye’nin kalbi olan Çağlayancerit cevizimizi almış olduğu coğrafi işaret ile lezzetini de tastiklemiş durumdadır. Bu ceviz dünya üzerinde üretilen cevizlere oranla reyhası, yağsı bakımından beyin ve kalp sağlığına ciddi anlamda katkı sunmaktadır. Bu bağlamda coğrafi işaretini de almıştır. Cevizimiz dünya üzerinde ihraç edilen ülkeler de de ağırlıkla teveccüh gören bir ilçe olduk. Çiftçimizi desteklemek adına biz belediye olarak üzerimize düşün tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bu sene 6’ncısını düzenlediğimiz ceviz festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçe ekonomimize katkı anlamında biz bu yıl aldığımız verim ve artışla önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde bu sayıyı 2-3 katına çıkartmayı hedefliyoruz. 5 yıl içerisinde biz bu rakamı 500 milyon TL yapmayı hedefliyoruz.‘’ dedi.

KONSER DÜZENLENDİ

Çağlayancerit futbol sahasındaki etkinlikte sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan, Ali Şah ve Sevtap Sonu sahne aldı. Yoğun katılımın olduğu konserde binlerce vatandaş sahayı doldurarak sanatçılara eşlik etti.

Festivale, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çağlayancerit Belediye Başkanı, Hanifi Sarıaltun, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı, MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mufit Dal, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, MHP Çağlayancerit İlçe Başkanı Ahmet Kurt, Ülkü Ocakları Çağlayancerit İlçe Başkanı Oğuzhan Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVİZDE REKOLTE 8 BİN TON

Kahramanmaraş Türkiye’de ceviz üretiminde söz sahibi bir şehir ve üretimi de her geçen yıl daha da artıyor. Bu yıl çiftçinin beklentisi ise 8 bin tonluk rekolte.

Kalite ve lezzeti ile dünyaya ismini duyuran Kahramanmaraş cevizi Avrupa ve Ortadoğu’ya ihraç ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326