MARAŞ FED’den Anadolupress’e ziyaret!

İstanbul'da çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Anadolupress gazetesini ziyaret ederek Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MARAŞ FED’den Anadolupress’e ziyaret!

MARAŞ FED’den Anadolupress’e ziyaret!

İstanbul'da çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Anadolupress gazetesini ziyaret ederek Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

16 Mart 2019 Cumartesi 13:13

Anadolupress gazetesi imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş tarafından karşılanan Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yinanç ve Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul’da kentle ilgili yürütülen lobi faaliyetlerini anlattı.

Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Maraş Fed Başkanı Uğur Yinanç; “Maraş Fed olarak Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde siyasi partilere, belediye başkan adayları ve STK’lara bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Gittiğimiz ziyaretlerde Kahramanmaraş’ın gelişimine katkı sunacak projelerimizi anlattık. Derneklerimizin öğrencilere verdikleri bireysel bursları Federasyon çatısı altında kapsamını genişleterek burs verilen öğrenci sayısını artırma hedefimiz var. İstanbul’da Kahramanmaraş’ın tanıtımıyla ilgili bir etkinlik hazırlığı içerisindeyiz.” Dedi.

Federasyon olarak Kahramanmaraş’ın sadece dondurma ile anılmasını istemediklerini belirten Maraş Fed Başkanı Uğur Yinanç, “Federasyon olarak Kahramanmaraş’ın sadece dondurma ile anılmasını istemiyoruz. Dondurma dışında kentin çok eski dönemlere dayanan tarihi var, Kurtuluş savaşındaki destansı mücadelesi var. Bunlarında öne çıkartılması için dondurmanın bir argüman olarak kullanarak gerçek zenginlik ve değerlerimizi ortaya çıkartma gayreti içerisindeyiz. Federasyonumuz bu gaye ile yola çıktı. Biz Kahramanmaraş derneğiyiz. Kahramanmaraşlı gurbete çıktığı zaman biz varız. İstanbul’un beslenmeğe kaynağı Maraş. Bizler için insan yoksa, hemşeri yoksa bizim yapacağımız bir şey yok demektir. Lobi gücümüzü artırarak şehrimizin tanıtımını bulunduğumuz bölgede en iyi şekilde yapalım.” Diye konuştu.

Kahramanmaraşlıların birlik olması gerektiğini vurgulayan Yinanç şunları kaydetti:

“ 1 milyon 300 bin kişi kendi değerine sahip çıkmalı. Kahramanmaraş nitelikli göç vermiş. Bu nitelikli insan gücünün hep birlikte bir araya gelerek Kahramanmaraş’la ilgili kamuoyu oluşturması gerekiyor. BİZ Kahramanmaraş’ın her şeyi ile ülkemizde ve dünyada tanınmasını istiyoruz. Biz bir olursak gücümüz var. Maraş Federasyonunu bu işin sadece bir ayağı. Bu federasyonun tek başına yapacağı bir şey değil. Maraş Federasyonunda diğer paydaşlarda destek verirse hep birlikte Kahramanmaraş’ı çok daha güçlü bir noktaya taşırız.

Hemşerilerimiz Maraş Fed olarak bizi tüm sosyal medya kanallarından takip edebilirler. Buradan bizimle görüş ve önerilerde bulunmalarını ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle de bizzat tanışmayı umut ediyoruz.” (Osman Gündeş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326