Seçimler gelmeden, esnafı miting korkusu sardı!

2019 seçimleri gelmeden Kahramanmaraş’ta esnafı miting korkusu sardı. Trabzon Caddesi esnafları, her seçim döneminde cadde’nin miting alanına dönüştürülmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Seçimler gelmeden, esnafı miting korkusu sardı!

Seçimler gelmeden, esnafı miting korkusu sardı!

2019 seçimleri gelmeden Kahramanmaraş’ta esnafı miting korkusu sardı. Trabzon Caddesi esnafları, her seçim döneminde cadde’nin miting alanına dönüştürülmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

06 Ocak 2018 Cumartesi 16:46

Yeni bir seçim dönemine girilmeden şehre alternatif miting alanları kazandırılması gerektiğini belirten bölge esnafı, miting zamanlarında siftahsız eve döndüklerini ifade ediyor.

Cadde boyunca kiraların zaten çok yüksek olduğundan yakınan işletme sahipleri, buna ek olarak mitinglerle caddenin kapatılmasıyla esnafın belinin büküldüğünü dile getiriyor.

 Cadde esnaflarından Tekbir Mağazası Şirket Müdürü Emrah Yanılmaz, 12 yıl önce geldiği Kahramanmaraş’ta müftülük meydanın miting alanı olarak kullanıldığını anımsattı.

Yüksek kira oranları ve mitingler yüzünden bir çok kurumsal firmanın mağazasını kapattığını anlatan Yanılmaz; “Yozgat’tan 12 yıl önce buraya geldim. Mağazamız 12 yıldır Kahramanmaraş’a hizmet veriyor. Tesettür giyimde kurumsal mağaza olarak ilk biz geldik. Belediyemiz maalesef 12 yıldır burada bir değişiklik yapmadı. Kiraların yüksek olması bizi zora sokuyor. Dükkanlar her 6 ayda bir el değiştiriyor. Bu, esnafın ayakta kalmadığının bir kanıtı. Ben bir dükkan değiştirsem 300-400 milyara mal olacak.  Bu cadde de birçok kurumsal mağaza bırakmak zorunda kaldı. niye? Kiralar çok yüksek. Esnaf ayakta duramıyor. Buna birde seçim sürecinde müftülük meydanının miting alanına dönüştürülmesiyle caddenin kapatılması yaramıza tuz basıyor.” diye konuştu.

“2019 SEÇİMLERİ YAKLAŞIYOR, YİNE 5-6 AY İŞ YAPAMAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kendilerini ziyaret etmediğinden yakınan dertli esnaf şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’ın en merkezi yolunu kapatıyorsun, burada miting olabilir mi? 12 yıldır buradayım, miting alanı değişmedi. Neden başka yere taşınmıyor? Belediye başkanı vatandaşın halini niye sormuyor?

Belediye başkanımız bir günden bir güne kapımızı çalmadı. Diğer esnafları gezebilir ama ben burada görmedim. En azından belediyenin bir çalışma ekibi olsun, gelsin esnafı ziyaret edip derdini dinlesin. Bu caddeyi belediye tekelcilikten kurtarması lazım. Buraya ne kadar yatırım yapılırsa kiralarda ona göre artıyor. Belediyenin caddeyi genişletmesi, acilen de miting alanı bulması lazım. 2019 seçimleri yaklaşıyor. Yine biz 5-6 ay iş yapamayacağız.

Bizim talebimiz en kısa sürede dükkan sayısının çoğaltılması ve mutlaka bir miting alanı yapılması lazım. Bizim kiralardan belimiz bükülüyor.

Başkanımızın bu konulara duyarlı olduğunu bizleri sevdiğinin farkındayız. Şuradaki 10-15 esnafla bir araya gelebilir. Sıkıntılarımızı sorabilir.”

Yayalaştırma projesinin müftülük meydanını da kapsaması gerektiğini kaydeden Yanılmaz, eski sanayi bölgesinin kamulaştırılarak yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yapılacak böyle bir projenin cadde esnafına olumlu katkı sağlayacağını savunan Yanılmaz; “Kahramanmaraş’ta son yılarda yapılan çalışmalar çok güzel. Yayalaştırma çalışması yapıldı. Ama bu yenilik trafiğin akışını rahatlatması gerekirken, burada eskiden 2 tane kırmızı ışık vardı. şimdi 5-6 tane oldu. Akması gereken trafik meydanda daha da yavaşladı.

Yayalaştırma çalışmasının müftülük meydanına kadar genişletilmesi gerekiyor. Araç trafiğinin tamamen kaldırılması gerekli. Cadde belirli saatlerde trafiğe açılıp kapanmalı. Buraya gelen müşteri araç park edecek yer bulamıyor. Sırf bu yüzden dükkanımıza gelmiyor. İnsanlar şehrin en güzel yerinin tadını ailesi ile birlikte gezerek çıkartamıyor. Eski sanayi kısmı da kamulaştırılarak kent dokusuna uygun yaşam alanları inşa edilmeli. Bu çalışmaların bize mali açıdan büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu. (Muttalip Akkuş) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326