Rize Emniyet Müdürü vurularak şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Emniyet Müdürlüğü binasında bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı.

Rize Emniyet Müdürü vurularak şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürü vurularak şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Emniyet Müdürlüğü binasında bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı.

11 Aralık 2018 Salı 15:46

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Rize Emniyet İl binasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında yaralı olarak hastaneye kaldırılan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve ile 2 polis memuru da yaralandı. Silahlı saldırıyı, 14 yıldır trafik şubede polis memuru olan İsmail Hakkı Saraçoğlu gerçekleştirdi. Saldırgan polis memurunun yaralı olarak gözaltına alındığı öğrenildi.

İddialara göre, saldırgan polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu tayin sorunu nedeniyle Personel Şube Müdürü Ercan Polat'la tartıştı. Polis memusuru İsmail Hakkı Saraçoğlu tartışma sonrasında Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı vurdu. Saldırgan polisi etkisiz hale getirmek isteyen iki koruma polisi de, saldırgan polis tarafından yaralandı.

Yaralı diğer polislerin ise durumunun iyi olduğu ilk gelen bilgiler arasında.

Bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olay sonrasında, Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ne giriş çıkışlar yasaklandı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu ilk açıklamasında, "Rize Emniyet Müdürü şu an hastanede. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor" demişti.

Soylu, olayı araştırmak üzere bakan yardımcısı ile emniyet müdürünün Rize'ye gittiğini açıkladı.

ŞEHİT ALTUĞ VERDİ KİMDİR

1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji’nden, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev alan Verdi, 28 Aralık 2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlügünde Özel Hareket Şube Müdürü olarak görev yaptı.

19 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atandı.

Evli ve bir kız babası olan, iyi derecede İngilizce bilen Verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden isimlerdendi. 

Son Güncelleme: 11.12.2018 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326