Dev lahana görenleri şaşırtıyor!

Kahramanmaraş’ta humus toprakta yetiştirilen, güvercin gübresi ve tatlı suyla desteklenen dev lahanalar üretildi.

Dev lahana görenleri şaşırtıyor!

Dev lahana görenleri şaşırtıyor!

Kahramanmaraş’ta humus toprakta yetiştirilen, güvercin gübresi ve tatlı suyla desteklenen dev lahanalar üretildi.

02 Ekim 2018 Salı 13:55

Türkiye'nin en büyük lahanasının yetiştirildiği iller arasında gösterilen Kahramanmaraş'ta, üründeki yüksek verim kazanca dönüşünce üreticiyi sevindirdi.

Dev lahananın üretim üssü olarak bilinen Kahramanmaraş'ta, çiftçiler hasada başladı. Göksun, Elbistan Ovası'nda yetiştirilen, büyüklüğüyle dikkat çeken ve ağırlığı 55 kilograma kadar ulaşan lahanadaki yüksek verim üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçen yıl kuraklık nedeniyle hasatta sıkıntı yaşan çiftçiler, bu yıl umduğu rekolteye ulaştı.

KADIN, ÇOLUK -ÇOCUK LAHANA ÜRETİYORLAR

Göksun’un Hacı Mirza mahallesinde çiftçilerin gelir kaynağı adeta, ürettikleri dev lahanalar oldu. Türkiye’de lahana üretiminde neredeyse rakipsiz olduğu söylenen Kahramanmaraş’ta yetişen lahananın bu kadar büyümesinin ve lezzetli olmasındaki en büyük sır,  lahana üreten çiftçilerin bilinçli olmaları ve bu işi severek yapmaları ile tecrübeli olmaları. Lahana üretiminde bölgesel popülasyonlardan elde edilen tohumlar kullanılıyor.

Lahana üretimi yapılan topraklar, organik madde bakımından çok zengin, birinci sınıf tarım arazileri. Çiftçiler,  lahana üretiminde bol miktarda organik güvercin gübresi kullanıyorlar. Dev lahanaların fiyatı ise, kendisi kadar büyük değil. Büyüklük oranlarına göre fiyatı  15 ile 25 lira arasında değişen lahanalar, Türkiye’nin birçok iline pazarlandığı gibi, dış pazarlara da kafeslerle gönderiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326