Kahramanmaraşlı sanayici 1,9 milyar lira kredi kullandı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 2018 yılının ilk meclis toplantısı yaptı.

Kahramanmaraşlı sanayici 1,9 milyar lira kredi kullandı!

Kahramanmaraşlı sanayici 1,9 milyar lira kredi kullandı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 2018 yılının ilk meclis toplantısı yaptı.

19 Ocak 2018 Cuma 14:06

KMTSO toplantı salonunda yapılan meclis toplantısına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve KMTSO yönetimi katıldı.

Vali Özkan burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı önderliğinde ülke çapında başlatılan istihdam seferberliğinde, Kahramanmaraşlı iş adamlarının verdiği sözü fazlasıyla yerine getirdiğine değindi.

Özkan; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş ziyaretinde ilave istihdam sözünü 7 bin olarak ifade etmiştik. Bugün bu sayı 10 bini aştı, bu iş adamlarımızın fedakarlığıdır.” dedi.

Kentte süren kamu yatırımlarına da değinen vali Özkan şöyle konuştu; “2017'nin başlangıcından şehrimizde negatif beklentilere rağmen pozitif bir sonucun ortada olduğunu hep beraber gördük. Elbette ki sorunlarımız vardır, işsizlikle ilgili, üretim ile ilgili, ihracatla ilgili, genel olarak sosyal refahın yükselmesi ile ilgili ama elbirliğiyle bunları aşmak hepimizin vazifesi. 2017'nin başlangıcındaki beklentilere göre daha iyi bir tablonun olmasın da ilimizdeki üreticilerin çabası, gayreti sonucudur. Diğer şehirlere nispeten ekonomimizin hem yerel hem küresel risklere karşı mukavemetinin yüksek olmasında en öncelikli sebep ilimizdeki üreticilerimizin fedakarlığıdır.

Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Özellikle 2017'nin başında negatif beklentiler vardı. Ama dönem sonunda 3. çeyrekte yüzde 11'lik bir büyümeyi yakaladık. Sanayicilerimizin yeşil pasaport tevdi edilmesi ile önemli kolaylıklar sağlandı. Şehrimizde kamu yatırımlarına baktığımız zaman 308 devam eden projemizin olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunların parasal maliyeti ise 7 milyarın üzerinde.”

KAHRAMANMARAŞ EKONOMİDE EN BAŞARILI 8. KENT

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun da, kentle ilgili ekonomik verileri paylaştı.

Kentteki iş adamlarının 1,9 milyar lira tutarında kredi kullandığını aktaran Zabun, En büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında 24 şirketiyle Türkiye’nin en başarılı 8. Kenti olan Kahramanmaraş’ın, 19 milyar liralık ticaret hacmi ile ülkemizin önemli ticaret merkezleri arasında olduğunu ifade etti.

Zabun şunları kaydetti;

“Kahramanmaraş’ta ise hazine garantili bu kaynaktan 2.575 firmamız yararlanarak 1,9 milyar lira kredi kullanmıştır. Böylece, şehrimizde çok önemli bir parasal genişleme ve buna bağlı üretim ve ticaret artışı oluşmuştur.

Buna ilaveten Türkiye odalar ve borsalar birliği öncülüğünde odalarımızın ve borsalarımızın oluşturduğu nefes kredisi projesi ile kobi’lerimizin acil ihtiyaçlarına çözüm üretilmiş, bu kaynak sayesinde 226 firmamız tarafından 20 milyon lira kredi kullanılarak ticari canlılığa önemli bir destek sağlanmıştır.

Şehrimizin ekonomik verilerine baktığımızda, açılan şirketler bazında girişimcilikte bir miktar gerilemeyle birlikte, kapanan firmaların da büyük ölçüde azaldığını; ihracatımızda, istihdamda, mevduat ve kredi kullanımlarında, marka ve endüstriyel tasarım başvurularında ciddi gelişmeler kaydedildiğini görmekteyiz.

“KARŞILIKSIZ ÇEKLER AZALDI”

Protestolu senetlerdeki artışa karşın, aynı oranda karşılıksız çeklerin azalmış olması piyasalardaki likidite sorunun önemli ölçüde çözüme kavuştuğunu göstermektedir.

En büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında 24 şirketiyle Türkiye’nin en başarılı 8. Kenti olan Kahramanmaraş, 19 milyar liralık ticaret hacmi ile ülkemizin önemli ticaret merkezleri arasındadır.

Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası olarak, şehrimizin kalkınması, reel sektörün yatırım ve üretim anlamında önünün açılması adına çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta da 2017 yılı içerisinde 9.212 kişilik ilave istihdam sağlanmış ve toplam istihdamımız 148.905 kişiye ulaşmıştır. Böylece, sayın cumhurbaşkanımızın kahramanraş programlarında, sayın valimizle birlikte yapılan çalışmalarımız kapsamında özel sektör adına verilen 7 bin kişilik istihdam sözünü fazlasıyla yerine getirdiğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum.

MARAŞ DONDURMASINA PATANET YOLDA

Maraş Dondurmasına patent alma çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Zabun;  “Diğer tarafta, Maraş dondurmasını tescil ettiriyoruz. Başvurumuz türk patent ve marka kurumunca kabul edilerek ilan süreci tamamlanmıştır.  Türk patent kurumu ile birlikte gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu çalışmaları tamamlayıp resmi olarak Maraş dondurmamız odamız adına tescillenmiş olacak.” açıklamasında bulundu. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 19.01.2018 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326