Menzelet ve Kılavuzlu Barajları özelleştirliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Kahramanmaraş'ta bulunan Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik santrallerini 3 ay içerisinde özelleştirecek.

Menzelet ve Kılavuzlu Barajları özelleştirliyor

Menzelet ve Kılavuzlu Barajları özelleştirliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Kahramanmaraş'ta bulunan Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik santrallerini 3 ay içerisinde özelleştirecek.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 11:12

Toplam kurulu güçleri 178 megavat olan bu santraller için geçen yıl yapılan ihalede en yüksek teklif, 1 milyar 250 milyon lira olmuştu. İhalenin geçici teminat medeli ise 15milyon TL olarak belirlendi.  

GEÇEN YIL DEVRİ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ

ÖİB'in planlamasına göre, son olarak geçen yıl ihale edilen fakat devri gerçekleştirilmeyen Kahramanmaraş'ta, Ceyhan nehri üzerine kurulan Menzelet ve Kılavuzlu HES'leri için yenilenen ihalede, son teklifler 11 Eylül'de alınacak.

İdare’den yapılan duyuruda Elektrik Üretim A.Ş’ye ait Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar bir bütün halinde (Menzelet ve Kılavuzlu HES) 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile özelleştirilecek.

GEÇİCİ TEMİNAT TUTARI 15 MİLYON LİRA

İhaleye ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 11 Eylül 2017 olarak belirlendi. İhalenin geçici teminat tutarı 15 milyon TL, ihale dokümanı ve şartnamelerin bedeli ise 15 bin TL. 

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Menzelet ve Kılavuzlu HES özelleştirme ihalesine sadece tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak ihale sürecinde yer alabilecekler. 

İhaleyi kazanıp, devir sözleşmesi imzalamak üzere davet edilecek Teklif Sahibi’nin İdare’ce bildirilecek süre içerisinde 15 milyon TL’lik bir ek geçici teminat daha yatırması gerekecek. 

İhale konusu santrallerin işletme hakkının, yabancı ülkelerde kurulan şirketlere ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere verilmesi, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, Tapu Kanunu, Elektrik Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabi olacak. İhale konusu santrallerin işletme hakkının yabancı şirketlere verilmesinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmak katılımcıların yükümlülüğünde. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326