Ramada Otel kentin kongre turizmi potansiyelini harekete geçirdi

Kahramanmaraş turizmine yenilenen yüzüyle hizmet etmeyi sürdüren Ramada Plaza Hotel, gerçekleştirdiği revizyonla kentin kongre turizmi potansiyelini de harekete geçirdi. Kent, Ramada Plaza’nın yeni yatırımları ile kongre turizminden pay almaya başladı.

Ramada Otel kentin kongre turizmi potansiyelini harekete geçirdi

Ramada Otel kentin kongre turizmi potansiyelini harekete geçirdi

Kahramanmaraş turizmine yenilenen yüzüyle hizmet etmeyi sürdüren Ramada Plaza Hotel, gerçekleştirdiği revizyonla kentin kongre turizmi potansiyelini de harekete geçirdi. Kent, Ramada Plaza’nın yeni yatırımları ile kongre turizminden pay almaya başladı.

14 Temmuz 2017 Cuma 14:48

63 ülkede, 850'den fazla otelle hizmet veren Ramada’nın Kahramanmaraş’taki faaliyetlerine 2009 yılında dört yıldızla başladığını ifade eden Yönetim kurulu üyesi Ümit Özge, “Otelimiz, 2015 yılında başlayan ek bina inşaatının 2016 yılının ilk çeyreğinin sonunda tamamlanmasıyla kapasitesini artırmış ve sektörde faaliyetlerini beş yıldızlı olarak sürdürmektedir” dedi.

Ramada Plaza Hotel’in; 20 suit oda, 144 standart oda ve 1 engelli odası olmak üzere 165 oda ve 330 yatak kapasitesi ile hizmet verdiğine dikkat çeken Ümit Özge, otelde; 480 ve 350 kişilik restoran, 250 kişilik alakart restoran, 150 kişilik açık teras restoran, 120 kişilik pastane, 900 ve 100 kişilik çok amaçlı salon, 150 ve 85 kişilik toplantı salonu, bilardo ve oyun salonu, kapalı yüzme havuzu, aletli jimnastik salonu, plates salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, 2 adet masaj odası, lobby bar, vitamin bar, bay-bayan kuaförü, 2 adet satış ünitesi, 50 araçlık kapalı ve 30 araçlık açık otopark bulunduğunu kaydetti.

KONGRE TURİZMİ CANLANIYOR

Kahramanmaraş’ta beş yıldızlı otel kalitesinin eksikliği ve yatak kapasitesinin az olması nedeniyle revizyona ihtiyaç duyduklarını belirten Ümit Özge, şunları söyledi:“İlimizin en büyük eksikliği, kongre turizmine hizmet verecek büyük salonlardı. Biz de bu ihtiyaçtan yola çıkarak, yeni yatırımlar gerçekleştirdik. Yapılan revizyonla birlikte kongre faaliyetleri de arttı. Daha önceki yıllarda şehrimizde kongre merkezi bulunmamasından dolayı Gaziantep ve çevre illerde yapılan kongre ve toplantıların şu ana kadar yüzde 5’lik bir kısmı Kahramanmaraş’ta kaldı ve otelimizde gerçekleştirildi. Bu oranın ilerleyen dönemde daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

TURİZM MASTER PLANİ ÇIKARILMALI

Ramada Plaza olarak yaptıkları yenileme ile kent turizminde hizmet kalitesi ve yatak kapasitesini belli bir seviyeye yükselttiklerinin altını çizen Özge, şöyle devam etti:“Ancak bunu Kahramanmaraş açısından yeterli görmüyoruz. Bu seviye, daha da yükseklere çıkarılabilir. Bunun için de sektör paydaşları, STK’lar, yerel yönetimler ve bürokrasinin bir araya geleceği bir platformda ilin kültür, inanç, sağlık, doğa, gurme, kongre turizmini kapsayan bir ‘turizm master planı’ çıkarılmalı. İlerleyen yıllarda ancak bu şekilde turizmin her alanına daha da fazla katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunabiliriz.”

2016’DA 29 BİN KONUK

Ramada Plaza Hotel’de 2016 yılında 29 bin 143 konuk ağırladıklarını belirten Özge, 2017-2018 yılı hedefleri konusunda ise şunları kaydetti:“Bizler Ramada olarak büyük fotoğrafa bakıyoruz. Burada sadece Ramada Plaza Hotel’i pazarlamaktansa; kültür, inanç, sağlık, kaplıca, doğa, gurme, kongre turizmi gibi alanlarda farkındalık yaratarak, ‘Dünya bizi bekliyor’ sloganı ile bölge turizminin, iç ve dış pazardaki pastadan daha fazla pay almasını hedefliyoruz,” dedi. (Kaynak: Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326