Kahramanmaraş’ta Adana Kebap Şov Tam 46 Metre

Adana’nın meşhur kebapçısı Salih Usta, 9 Kasım’da Kahramanmaraş’ta şov yaparak Giunnes’ın 5 metrelik rekorunun 9 katı uzunluğunda kebap yapacak. Yapılan 46 metrelik kebabı da gelen halka ikram edecek.

Kahramanmaraş’ta Adana Kebap Şov Tam 46 Metre

Kahramanmaraş’ta Adana Kebap Şov Tam 46 Metre

Adana’nın meşhur kebapçısı Salih Usta, 9 Kasım’da Kahramanmaraş’ta şov yaparak Giunnes’ın 5 metrelik rekorunun 9 katı uzunluğunda kebap yapacak. Yapılan 46 metrelik kebabı da gelen halka ikram edecek.

04 Kasım 2019 Pazartesi 17:49

Tavşantepe kavşağında açılan Salih Usta’nın Türkiye genelinde 5 şubesi bulunurken 6’ncı şubesini Kahramanmaraş’a açtı. Salih Usta’nın dillere destan kebabı ve özel üretim etleriyle Adana kebabını Tavşantepe Kavşağında hizmete girdi.

Türkiye’nin 6 farklı noktasında hizmet veren Adana kebapçısı meşhur Salih Usta kebabı Kahramanmaraşlılara tattırmaya geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Salih Oral, Akdeniz bölgesinin bir parçası olduğundan dolayı Kahramanmaraş’ı tercih ettiklerini söyledi. Adana kebabının her yerde bulunabildiğini anlatan Oral, ancak çoğunun sunumunun Adana kebabı olmadığını dile getirdi.

Oral: ‘’Bizim buradaki amacımız Adana kebabını her yerde gerçek standartlarında ulaştırabilmek için çeşitli yerlerde açmayı tercih ediyoruz. Burası yakın olmasına rağmen gerçek Adana kebabını bulmak ve yemek neredeyse imkansız. Bizim buradaki en temel özelliğimiz Adana’mızda yetişen ve oraya has ete lezzet veren malzemelerimiz. Etlerimiz erkek toklu olması 1 yaşını geçmesi ve 1 buçuk yaşına ulaşmamış olması gibi bir et sürecimiz var. Adana kebabının farklı süreçleri olduğu gibi kullanılan baharatlarda çok önemli. ‘’ dedi.

BİBER MARAŞ’TAN GELİYOR

Meşhur Adana kebabının baharatı olan pul biberinin Kahramanmaraş’tan geldiğini ifade eden Salih Oral ‘’Burada baharat dediğimiz tuz ve pul biber. Pul biberde kalitesiyle et kadar pahalı. Şunu da söylemek isterim biberimiz de Maraş’tan geliyor. En özel biberi kullanıyoruz.

Ayrıca biz gittiğimiz şehirler de yöresel lezzetleri menümüze ekliyoruz. Mesela Kahramanmaraş’ta yöresel lezzet olan eli böğründeyi de biz menümüze ekledik. Kahramanmaraş’a en lezzetli eli böğründeyi biz yedireceğiz. ‘’

PORTAKAL ÇİÇEĞİNDEN KÖMÜR KULLANIYORUZ

Adana kebabında en önemli unsurlardan biri olan kömürü de meşe ve portakal çiçeği kömürü olduğunu anlatan Oral, bunları kullanmalarındaki amacın ete reyha vermesi olduğunu dile getirdi.

Oral şöyle devam etti: ‘’Burada tabi kömürde çok önemli. Bizim kullandığımız kömürler meşe kömürü ve portakal çiçeği kömürü kullanıyoruz. Bunları kullanmamızdaki amaç et pişerken daha güzel bir reyha veriyor. Salatayı yaparken en iyi domates, en iyi soğan ve bunların en tazelerini kullanıyoruz. Yakın zamanda iş yerimizin açılışını yapacağız. Nasip olursa 9 Kasım’da Kahramanmaraş’ın plakasına atıf yaparak 46 metre Adana kebabı yapacağız. Gelen tüm misafirlerimize Adana kebabı ikramlarımız olacak. Adana tatlıları ikramlarımız olacak. Bir nevi Adana kültürünü burada yaşatacağız. Kahramanmaraş 46 metrelik Adana kebabı şovuna ilk defa kendileri tanık olacak. Giunnes rekorlar kitabında bu uzunluk 5 metre biz bu rekoru katlayarak kıracağız. Salata malzemelerimizi sirke suyu ekliyoruz. Gerçek Adana kebap yemek isteyen vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz.

Menümüz oldukça zengindir. İçerisinde Adana, lahmacun, Antep lahmacun ve pide çeşitlerimiz mevcuttur. Adana kebap dışında, beyti kebap ve çöp şiş kuşbaşı ve ciğer sunuyoruz.  Müşterilerimizin istediğine göre istedikleri uzunlukta kebap da yapabiliyoruz. Adana kebapçı Salih Usta’da sadece Adana kebap değil bin bir çeşit adana kebap çeşitlerimiz mevcut. Et bizim uzmanlık alanımız.’’

Son Güncelleme: 06.11.2019 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326