Abdulhamid Han Camii’ne bir ödül daha

Kahramanmaraş’ın en büyük camii ve Türkiye’nin dördüncü ve ayrıca 20.000 kapasiteli Abdulhamid Han Camii yeni görünümüyle, görenleri hayran bırakıyor.

Abdulhamid Han Camii’ne bir ödül daha

Abdulhamid Han Camii’ne bir ödül daha

Kahramanmaraş’ın en büyük camii ve Türkiye’nin dördüncü ve ayrıca 20.000 kapasiteli Abdulhamid Han Camii yeni görünümüyle, görenleri hayran bırakıyor.

06 Temmuz 2017 Perşembe 16:23

Türkiye’nin en büyük dördüncü ve Kahramanmaraş’ın en büyük camiisi olan Abdulhamid Han Camii Kahramanmaraş’ın siluetini destekler nitelikte bir simge olması amaçlandı. 20 bin misafirini aynı anda kabul edebilen Abdulhamid Han Camii, aynı zamanda aydınlatma projesi ile gelen 20 bin misafirini tıpkı gündüz gibi gecenin de öyle olması hedefleniyor. Aydınlatma projesi Philips AYDINLATMA global"En İyi Mimari Aydınlatma Proje Ödülü"ne de hak kazandı.

Aydınlatma projesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, Abdulhamid Han Camii’ne her bakmasında ayrı bir manevi lezzet aldığını söyledi.

RGB ARMATÜRLERE DE YER VERİLDİ

Mimar Hacı  Mehmet Güner tarafından 1993 yılında başlanılan Abdulhamid Han Cami öncelikle 4 fil ayağı üstüne kurulmuştu.4  minaresi ve 32 kubbesi bulunan ayrıca 3600 metrekare alana sahip olan Abdulhamidhan Camii Kahramanmaraş şehrinin şehir simgesi haline geliyor.

Camii’nin Giriş sütunlarında oluşturulan  RGB senaryo ve ana kubbenin etrafında bulunan küçük kubbelerin desteklenecek şekilde bir bütün sağlandı. Camii’nin renkli sütunlarla kaplı ana kubbeye ise tıpkı minarelere konumlandırıldığı gibi Deco Flood armatürler kullanıldı. Minarelerde ise Vaya Flood  cepheye uyumlu sıcak beyaz armatürler  ile yapının heybetinin ortaya çıkması hedefleniyor.

Tüm bu mimarı unsurların içerisinde avluya giriş kısmında bulunan kapı için ise sıcak beyaz aydınlatma uygulanarak samimi bir karşılama oluşturmak amaçlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326