Eşini yiyen örümcek Kahramanmaraş’ta görüldü

Eşine nadiren rastlanan örümcek türü Kahramanmaraş’ta görüldü.

Eşini yiyen örümcek Kahramanmaraş’ta görüldü

Eşini yiyen örümcek Kahramanmaraş’ta görüldü

Eşine nadiren rastlanan örümcek türü Kahramanmaraş’ta görüldü.

09 Eylül 2020 Çarşamba 11:14

Kahramanmaraşlı fotoğraf tutkunları tarafından doğa gezintisi sırasında fotoğraflanan Argiope lobata türü örümcek renklli desenleriyle göz kamaştırdı.

KAMFOD ekibi tarafından fotoğraflanan örümceğin Türkiye’deki ender türler arasında olduğu belirtiliyor.

Argiope lobata(Örümcek) nedir?

Argiope lobata, ülkemizin en zehirli örümceklerinden.

Cinsin Türkiye'deki iki türünden biri. Eşini yiyen dişileriyle meşhur. Dişiler 2,5 cm kadar olabiliyor. Erkekler daha küçük. Karın (abdomen) kısmındaki lopları karakteristik. lobata adı da buradan geliyor. Ayrıca ağlarında daha kalın ağ kısımları dikkati çekiyor. Stabilimenta (ağ süslemesi) denilen bu yapıların kamuflaj yada kuş gibi iri canlıların ağı daha iyi görmesi ve çarpmaması için yapıldığı sanılıyor. Yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu bu örümcek türü, ülkemizde nadir de olsa doğu akdeniz, marmara ve ege bölgelerinde de görülüyor. (ByBiya)

Son Güncelleme: 09.09.2020 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326